Karsiyaka Belediyesi tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen ‘Karsiyaka Ayaküstü Lezzetler Festivali' bugün Atakent Gondol Cafe-Restoran'in arkasindaki yesil alanda basliyor. Bu aksam sanatçi Feridun Düzagaç'in konseriyle renklenecek olan festiva
KENTIN SIMGELERI
Karsiyaka Belediyesi ve istiraki Kent A.S ile Yasar Üniversitesi is birliginde düzenlenen festivalde kokoreç, midye, boyoz gibi kenti simgeleyen yiyecekleri en iyi sekilde temsil eden aktörler bulusacak. Bosnak, Lübnan ve Halep mutfaklarindan da örnekler sunulacak. Yasar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü ögrencileri yenilikçi yiyecek tasarimlarini sergileyecek.
DOLU DOLU PROGRAM
Festivalde kapsaminda çesitli etkinlikler, atölye çalismalari, ödüllü bilgi yarismasi da gerçeklestirilecek. Sabah 11.00’dan aksam 22.00’a kadar ziyarete açik olan festivale gün boyu müzik ve konserler eslik edecek. Katilimcilar essiz lezzetleri deneyimleme firsati yakalarken, kaliteli müzigin de keyfini çikaracak. Bu kapsamda, sevilen sanatçi Feridun Düzagaç bu aksam (1 Ekim Cuma) saat 20.30’da festival alaninda muhtesem bir müzik ziyafeti sunacak.
ÖZEL SÖYLESILER
Festival programi boyunca çesitli söylesiler de düzenlenecek.
Gastronominin duayen isimlerinden yiyecek, içecek danismani Osman Serim;
Gastronom Tangör Tan, yemek tarihçisi Nejat Yentürk, ve ünlü blogger Görkem
Harmanda; Ege Gastronomi Turizmi Dernegi Baskani Serdar Çelenk ve Ögretim Üyesi
Seda Genç’in katilacagi söylesiler festivale ayri bir hava katacak. Festivalde
serpme börek açma atölyesi de yer alacak; meslegin ustalari börek açmanin
teknigini ve tarifini gösterecek. Denemek isteyen gönüllü vatandaslar atölyenin
ardindan düzenlenen yarismaya katilabilecek.