KARSIYAKALI KADINLARA 10 BIN YERLI FIDE

Karsiyaka Ilçe Tarim Müdürlügü tarafindan Karsiyaka'da kadinlara 10 bin yerli ve milli çesitlerden olusan fide dagitildi.

Gündem 14.04.2021 11:50:41 0
KARSIYAKALI KADINLARA  10 BIN YERLI FIDE

Karsiyaka Ilçe Tarim Müdürlügü, Tarim ve Orman Bakanligi'nin destegiyle "Yerli ve Milli Çesitleri Karsiyakali Kadinlarla Kentte; Taraçada Balkonda, Kirsalda; Bahçede Tarlada Toprakla Bulusturuyoruz" projesi kapsaminda, kadinlara fide dagitimi etkinligi gerçeklestirdi. 

Proje ile yerli ve milli tohumlarin sosyal sorumluluk projesi kapsaminda tanitimi ve farkindalik olusturulmasi, kadinlarin gida ihtiyaçlarini karsilamak ve ev ekonomisine destek olmalari amaçlaniyor. Fideler arasinda domates, biber, patlican ve salatalik fideleri yer aliyor.

Fide dagitim etkinliginde konusan Karsiyaka Kaymakami Ali Riza Çalisir “Burada dagitilan fidelerin tamami yerli tohumlardan olusuyor. Vatandaslarimizin toprakla, tohumla, fideyle ve üretimle tanistirilmasi, çocuklarimizin hem gidalarin yetisme asamasini görmesi hem de dogal beslenmesinin saglanmasi gibi birçok amaç var.” dedi.

Karsiyaka Ilçe Tarim Müdürü Bülent Üngür ise “Bugün Karsiyakali kadinlarimizla 10 bin adet fideyi bulusturmanin mutlulugunu yasiyoruz. Fidelerimiz tamamen TIGEM tarafindan yetistirilmis yerli ve milli olarak üretilen tohumlardan yetistirildi. Bunu vatandaslarimizin tarimi anlamalari, kendi elleriyle besleyip büyüttükleri fidelerden üretecekleri ürünleri kendi sofralarinda tüketmeleri, çocuklarimizin da bir domatesin nasil yetistigini görmeleri anlaminda çok faydali buluyoruz.

Karsiyakali kadinlarin yogun ilgi gösterdigi Karsiyaka Iskelesi karsisinda düzenlenen fidan etkinligine Karsiyaka Kaymakami Ali Riza Çalisir, Karsiyaka Ilçe Tarim Müdürü Bülent Üngür, Izmir Il Tarim Müdürlügü Bitkisel Üretim Ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Engin Altunoglu, Ilçe Müftüsü Isa Gürler, Ilçe Jandarma Komutani Ahmet Karaman, Kizilay Karsiyaka Subesi Baskan Kamil Karadeniz, Ilçe Spor Müdürü Musa Yelek, KASIAD Baskani Süleyman Özsakalli, ve BESIAD Baskan yardimcisi Cemalletin Coskuner,  AK Parti Ilçe Baskani Didem Dereboylu Keseli, MHP ilçe Baskani Akif Yilmaz, Muhtarlar ve çok sayida Karsiyakali katildi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °