2010 yilindan itibaren her ay kadin cinaytelerien dair rapor hazirlayan Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu Kasim ayi kadin cinayetleri raporunu açikladi. Rapora göre Kasim ayinda 25 kadin erkekler tarafindan öldürüldü.21 Kadin ise süpheli sekilde ölü bulundu.
Kadin CInayetlerini Durduracagiz Platformu'nun hazirladigi raporda ''Bu ay 25 kadin cinayeti islenmis, 21 kadin süpheli bir sekilde ölü bulunmustur. Öldürülen 25 kadindan 16’sinin hangi bahaneyle öldürüldügü tespit edilemedi, 7’si bosanmak istemek, barismayi reddetmek, evlenmeyi reddetmek, iliskiyi reddetmek gibi kendi hayatina dair karar almak istemesi bahanesi ile 2 kadin ekonomik bahanelerle öldürüldü. 16 kadinin hangi bahaneyle öldürüldügünün tespit edilememesi, kadina yönelik siddetin ve kadin cinayetlerinin görünmez kilinmasinin bir sonucudur. Kadinlarin kim tarafindan, neden öldürüldügü tespit edilmedikçe; adil yargilama yapilmayip süpheli, sanik ve katiller caydirici cezalar almadikça, önleyici tedbirler uygulanmadikça siddet boyut degistirerek sürmeye devam ediyor.''denildi.
Kasim ayinda öldürülen kadinlarin isimlerininde paylasildigi raporda ,kadinlarin en çok kendi evlerinde öldürüldügüne dikkat çekildi.