"KASKET TAKARAK MILLETIMI KANDIRAMAZSINIZ”

"KASKET TAKARAK MILLETIMI KANDIRAMAZSINIZ”

AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar "KOSTÜM DEGISTIRMEKLE ÇIFTÇININ YANINDA OLUNMAZ”

AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar, AK Parti olarak tipki 18 yildan buyana oldugu gibi bundan sonra da toplumun bütün kesimleri ile birlikte çiftçiler ile tarim ve hayvanciliga destek vermeye devam edeceklerini vurguladi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in Bayindir’da yaptigi açiklamalara ilk tepki AK Parti Izmir Milletvekili Yasar Kirkpinar’dan geldi. Kirkpinar, “Soyer’in hiç anlamadigi konu ve alanlarla ilgili reklam adina yaptigi açiklamalari dikkate almiyor kayda deger bulmuyoruz. Ancak siyaset sebebimiz olan milletimize, çiftçimize ve köylümüze yönelik yapilan çalismalari anlatmaya ve onlar için en iyisini yapmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

CHP’li Izmir Büyüksehir Belediye Baskaninin her zaman oldugu gibi parti politikasi geregi ezbere ve hiç arastirma yapmadan konustugunu kaydeden Kirkpinar, AK Parti hükümetleri döneminde tarima ve çiftçiye verilen desteklerle ilgili açiklamalarda bulundu.

Kirkpinar, açiklamasinda su ifadelere yer verdi: 

“AK Parti olarak, ülkede tarim ve hayvanciligin gelismesi, çiftçimizin daha iyi sartlarda yasamasi, desteklemelerden faydalanmasi, her alanda yetistiricilerimizin ve üreticilerimizin gözetilmesi noktasinda 18 yildan beri birçok çalisma yaptik yapmaya da devam ediyoruz. Tüm bunlarin yani sira tarimsal sanayinin gelismesi, tarimsal ürünlerin daha fazla kazanç haline dönüstürülmesi için tesvik ve destekleme paketlerini de hayata geçirdik. Tarim ve Hayvancilikta A’dan Z’ye kadar bir bütüncül yaklasimla hareket ederek, özellikle pandemi döneminde ne kadar dogru adimlar attigimizi bir kez daha görmüs olduk. Simdi birileri kasket takip posu baglayarak, üreticinin ve çiftçinin yanindaymis gibi bir algi furyasi içerisine girip, hükümetlerimizi elestirmesi yapilan tüm bu icraatlari bilmediklerinin bir göstergesidir. Kostüm degistirmekle çiftçinin yaninda olunmaz. 25 yildan beri Izmir'i yönetiyorlar ama sanki yeni belediyeye almislar gibi hamaset yapiyorlar. Buradan kendilerine sormak istiyorum; Bugüne kadar sulamayla ilgili hangi baraji hangi göleti yaptiniz? Içme suyu kayiplarini sehir sebekesinin su israfini bugüne kadar önlemek için ne yaptiniz? Izmir'in asbestli borularini 25 yildan beri neden degistirmeyip, yagmur sularini kanalizasyonlara neden karistirdiniz. Asli görevlerinizi yapamayacaginizi anlayinca üzerinize vazife olmayan konulara girip, gündem olmaya çalisiyorsunuz. Hileyle milleti yaniltmaya çalismayin. Izmir’in var olan onlarca kronik sorununu kasket takarak unutturamazsiniz. Bu isler yalanla dolanla olmaz.”

AK Parti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözünü siar edinerek hareket ettiklerini de sözlerine ekleyen Kirkpinar, “Köylü milletin zaten efendisidir. Atatürk'ün sözüne de mi muhalefet ediyorsunuz. Geçmisle kiyasladigimizda yaptiginiz seyler ortada… Ilçeleri dolasiyoruz diye Pankartlar yaptiriyorsunuz Tabii ki de ulasacaksiniz bunu bir lütufmus gibi sunmaniz halktan, toplumdan ve çiftçiden ne kadar uzak oldugunuzu gösteriyor. Siz degil miydiniz düne kadar Izmir'e ayri para ayri bayrak çikisinda bulunan. Siz degil miydiniz; bu ülkenin düsmanlariyla kol kola giren. Görüyoruz ki asli görevlerinizi yerine getirmeyi beceremeyince hükümetin her alaninda oldugu gibi basarili oldugu ve sizin hiçbir sey yapamayacaginiz bir alana yöneldiniz.  Sanki Seferihisar'da destan yazmis gibi burada da onu devam ettirme piskinligi içerisindesiniz” diyerek tepkisini dile getirdi.