KATLEDILISIN 22. YILINDA AHMET TANER KISLALI IGC TARAFINDAN ANILDI.

Ankara'da 21 Ekim 1999 günü evinin önünde ugradigi bombali saldiri ile katledilen gazeteci Ahmet Taner Kislali, ölümünün 22. yil dönümünde Izmir Gazeteciler Cemiyeti tarafindan anildi.

Gündem 21.10.2021 11:40:20 0
KATLEDILISIN 22. YILINDA AHMET TANER KISLALI IGC TARAFINDAN ANILDI.

  Ahmet Taner Kislali'nin  öldürülmesinin 22. yil dönümünde Izmir Gazeteciler Cemiyeti tarafindan yapilan açiklamada, ''Türk basin ve siyasi tarihinin önemli isimlerinden Prof. Dr. Ahmet Taner Kislali’yi aramizdan alinisinin 22. yilinda saygiyla aniyoruz. Prof. Dr. Ahmet Taner Kislali ülkesinin çagdas yarinlari için çalisan, demokrasi ve özgürlügün savunucusu, aydin bir kalemdi. Yasami boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden hiç vazgeçmedi. Türk siyaset ve basin tarihinin örnek isimlerinden oldu.  

Siyasi ve gazeteci kimliginin yani sira Ankara Üniversitesi Iletisim Fakültesi’nde yetistirdigi pek çok ögrencisiyle Türk basinina deger katti. Aydin ve kararli durusu onun imzasi oldu. Karanlik zihniyete hizmet edenler tarafindan açikça hedef gösterilse de bu durustan hiçbir zaman taviz vermedi. Bugün aramizda olmasa da biraktigi yazilari ve ilkeli durusu ardindan gelenlere isik olmaya devam edecektir.

Ahmet Taner Kislali ve çagdas bir Türkiye için hayatlari pahasina mücadele eden tüm aydinlarimizi saygiyla aniyoruz.''denildi.

 

 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °