KEMAL KILIÇDAROGLU'NDAN SUÇ DUYURUSU

KEMAL KILIÇDAROGLU'NDAN SUÇ DUYURUSU

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
KEMAL KILIÇDAROGLU

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, kendisine yönelik tehdit ve hakaret içeren paylasimda bulundugu gerekçesiyle Alaattin Çakici hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Kiliçdaroglu'nun avukati Celal Çelik, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Bassavciligina verdi.

Dilekçede Çakici'nin sosyal medyadaki paylasimi aktarilarak, "(Çakici) Bu yazi ile CHP Genel Baskani olan Kemal Kiliçdaroglu'na hadsiz, seviyesiz sözlerle hakaret ettigi gibi genel baskani tehdit etme cüretini ortaya koymustur." ifadesi kullanildi.

Dilekçede, "Kiliçdaroglu' nun suç örgütü liderleriyle ayni düzlemde bulusma olasiligi bulunmadigi gibi hakaret ve tehdit eylemlerinin hesabini sormama ihtimalinin de olmadigi" belirtildi.

 Izmir Milletvekili Kiliçdaroglu'na yönelik hakaretin "kamu görevlisine karsi hakaret" suçu kapsaminda kaldigina, yazidaki bazi sözlerle de Kiliçdaroglu'nun açik sekilde tehdit edildigine yer verilen dilekçede, söyle denildi:

"Kullanilan sözler ve süphelinin suç örgütü lideri olmasi birlikte degerlendirildiginde tehdit eyleminin silahla tehdit suçu kapsaminda kaldigi algilanacaktir. Dolayisiyla silahla tehdit suçunun tüm yasal unsurlari olusmustur. Deginilen gerekçelerle süpheli hakkinda kamu görevlisine hakaret ve silahla tehdit suçlarindan sorusturma baslatilmasini, sonrasinda kamu davasi açilmasinin saglanmasini talep ediyoruz."


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °