KEMALPASA BELEDIYESI'NDE RÜSVET SORUSTURMASI

Izmir Kemalpasa Belediyesi'nde rüsvet sorusturmasinda 11 belediye personeli gözaltina alindi.Kemalpasa Belediye Baskani Ridvan Karayali rüsvet sorusturmasi ile ilgili yazili basin açiklamasi yapti.

Yerel 9.11.2021 14:12:08 0
KEMALPASA BELEDIYESI
Izmir'de rüsvet sorusturmasi kapsaminda aralarinda Kemalpasa Belediyesi personelinin de oldugu 11 süpheli bu sabah gözaltina alindi.
Kemalpasa Cumhuriyet Bassavciliginca bazi vatandaslardan rüsvet alindigina dair siikayetleri  üzerine baslatilan sorusturma kapsaminda 11 zanli hakkinda gözalti karari verildi.
Il Jandarma Komutanligi ekiplerince düzenlenen operasyonda, Yapi Kontrol Müdürü, Imar Müdürü ve bu birimlerde görevli memurlarin da aralarinda bulundugu 6'si belediye çalisani 11 süpheli gözaltina alindi.
Valilikten yapilan açiklamada, "rüsvet almak, rüsvet vermek ve rüsvete aracilik etmek" suçlarina iliskin yürütülen 6 aylik çalismanin ardindan operasyon düzenlendigi, zanlilarin "izinsiz yapi insa eden firma ve vatandaslara cezai islem yapilmamasi, yasal mevzuata uygun olmayan yapilara ruhsat ve yapi kullanma belgesi verilmesi karsiligi rüsvet aldiklari" suçlamasiyla gözaltina alindiklari belirtildi.
Gözaltina alinan süphelilerin jandarmadaki islemleri devam ederken Kemalpasa Belediye Baskani Ridvan Karayali yazili basin açiklamasi yapti.


Karakayali açiklamasinda “Sabah saatlerinde ilçemizde gerçeklestirilen ve içerisinde belediye personellerimizin de bulundugu gözalti islemini baskan yardimcilarimdan ögrendim. Konu ile ilgili henüz detayli bir bilgiye sahip olmamakla birlikte süreci yakindan takip ediyoruz. Ancak  belediyemize dogrudan yapilan bir operasyon söz konusu degildir. Sorusturmanin selameti ile ilgili daha fazla yorum yapmam dogru olmaz. Gelisme olmasi halinde kamuoyunu dogrudan bilgilendirecegiz” dedi.

Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °