KEMALPASA'DA KIRMIZI ÇIZGI UYGULAMASI

KEMALPASA

Içisleri Bakanligi tarafindan yaya önceligi konusunda farkindalik olusturmak amaciyla baslattigi kirmizi çizgi uygulamasina Kemalpasa'da katildi.

Yurt genelinde baslatilan etkinlikle kavsak giris ve çikislariyla, yaya ve okul geçitlerine yaklasirken yavaslama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçis hakki verilme farkindaliginin olusturulmasi hedefleniyor. Kemalpasa’da belirlenen yaya geçitlerindeki orta seritler sembolik olarak kirmiziya boyandi. Böylece sürücülere ''Yaya önceligi kirmizi çizgimizdir'' mesaji verilecek. Yaya geçitlerindeki "kirmizi çizgi" uygulamasi ile birlikte trafik denetimleri de artirilacak.

Sehit Polis Mustafa Yavuz Meydani'nda yapilan ‘Kirmizi Çizgi’ uygulamasina Kemalpasa Kaymakami Dr. Kemal Kizilkaya, Ilçe Emniyet Müdürü Serdar Pehlivan, Ilçe Jandarma Komutani Yzb. Erkan Kip, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fikret Yilmaz, Kemalpasa Otobüsçüler Kooperatif Baskani Dogan Öz ve Kemalpasa Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ali Kati katildi.

Kemalpasa Kaymakami Dr. Kemal Kizilkaya, ‘’Tüm Türkiye'de oldugu gibi ilçemizde de 'yaya önceligimiz kirmizi çizgimizdir' diyerek bir etkinlik düzenledik. Bütün sürücülerimizin yaya geçitlerinde yavaslamalari ve yayalara yol vermelerini özellikle istirham ederim. Ilçemiz genelinde bu kapsamda denetimlerimizi ve çalismalarimizi araliksiz sürdürecegiz.’’ dedi.