Kentsel dönüsümde dev bir adim daha

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüsüm Alani'nda 300 bagimsiz birimi kapsayan ikinci etabin yapimini baslatacak imzayi atti.

Çevre 27.07.2022 10:12:39 0
Kentsel dönüsümde dev bir adim daha

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüsüm Alani’nda 300 bagimsiz birimi kapsayan ikinci etabin yapimini baslatacak imzayi atti. Baskan Soyer, “Hayirli olsun. Zor bir dönem. Insallah yüzümüzü de güldürsün. Izmir’in de yüzü gülsün” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer'in dirençli kent vizyonu dogrultusunda IZBETON’u ve kooperatifleri kentsel dönüsüm projelerine dahil ederek sürece hiz kazandiran Büyüksehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüsüm Alani’nda önemli bir asamayi daha tamamladi. Baskan Tunç Soyer, ikinci etabin yapim ihalesini kazanan Grand Petrol Ürünleri Insaat Hazir Beton Özel Egitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi ile insaat çalismalarini baslatacak imzayi atti. Ikinci etapta yaklasik 300 bagimsiz birim insa edilecek.  Izmir Büyüksehir Belediyesi birinci etapta yaklasik 300 bagimsiz birimin insaat yapim çalismalarina IZBETON A.S. ile imzalanan protokol kapsaminda devam ediyor. 


“Izmir’in yüzü gülsün”

Kültürpark Izmir Sanat’taki çalisma ofisinde düzenlenen imza töreninde Baskan Soyer, “Hayirli olsun. Zor bir dönem. Insallah yüzümüzü de güldürsün. Izmir’in de yüzü gülsün” dedi. Törene Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Suphi Sahin, IZBETON A.S. Genel Müdürü Heval Savas Kaya, Izmir Büyüksehir Belediyesi Kentsel Dönüsüm Dairesi Baskani Arzu Özçelik, Proje Uygulama Ikinci Sube Müdür Vekili Ismail Mutaf katildi. 

Proje tamamlandiginda bölgede yaklasik 10 bin konut, isyeri, turizm ve ticaret birimi insa edilecek. Fuar Izmir’in karsisindaki bölge bu sayede kentle uyumlu hale getirilecek. Diger bölgelerden farkli olarak Gaziemir’de Kentsel Dönüsüm Yasasi kapsaminda Hazine’den bedeli karsiliginda devralinan Büyüksehir Belediyesi mülkiyetindeki birinci etap ve ikinci etapta yaklasik 600 bagimsiz birim insa edilecek. 

Yerinde örnek dönüsüm

Izmir Büyüksehir Belediyesi Aktepe-Emrez’deki proje alanini, dere çevresi yesil alan olarak planladi. Bu alanlar, yürüyüs ve bisiklet parkurlari, açik spor alanlari gibi çesitli aktivitelerin yapilmasina uygun olarak düzenlenecek. Proje ile kültür tesisi, saglik tesisi, belediye hizmet alani gibi alanlar artirildi ve bunlarin erisilebilir olmasi saglandi. Yayalarin rahatlikla kullanabilecegi ve ticari aktivitenin de yogun olacagi bir yaya aksi belirlendi. Meydan, park ve donati alanlarina baglanti saglayan bu yaya aksi Aktepe Mahallesi’ndeki mevcut agaç kümelerinin bulundugu alan ile baglandi. 

Altan Aydin Caddesi yine ticari faaliyetlerin yogun olarak sürdürüldügü, konut alti ticari birimlerin yer alacagi ana ticaret aksi olarak planlandi. Yerinde dönüsüm ilkesiyle sadece konut sahiplerinin degil alandaki esnafin, isyeri sahiplerinin de dönüsüm sonrasinda ayni yerde ticari faaliyetlerini devam etmesi saglanacak. Çesitli tiplerde kullanimlari içeren konutlar, açik alanlara, yol genisliklerine ve kullanim cephelerine göre insa edilecek.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °