Kibris Baris Harekâti'nin 48'inci yildönümü kutlandi

Kibris Baris Harekâti'nin 48'inci yilinda Izmir'de Cumhuriyet Meydani'nda tören düzenlendi. Törene Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu da katildi.

Yerel 20.07.2022 12:29:00 0
Kibris Baris Harekâti

Kibris Baris Harekâti’nin 48’inci yilinda Izmir’de Cumhuriyet Meydani’nda tören düzenlendi. Törene Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu da katildi. 


Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami olarak kutlanan Kibris Baris Harekâti’nin 48’inci yildönümü nedeniyle Izmir’de de tören düzenlendi. Izmir Cumhuriyet Meydani’nda yapilan törene Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Özuslu, Izmir Vali Yardimcisi Baris Demirtas, KKTC'nin Izmir Baskonsoloslugu Muavin Konsolosu Almila Tunç, Disisleri Bakanligi Izmir Temsilcisi Vekili Adnan Zafer Bekçekaral, Ege Ordusu Kurmay Baskani Tuggeneral Selçuk Yavuz, Hava Egitim Komutanligi Kurmay Baskani Tuggeneral Mustafa Tarkan Gümüs, Güney Deniz Saha Komutanligi Kurmay Baskani Tugamiral Fatih Sezal, Istihkam Okulu ve Merkez Komutani Tuggeneral Mehmet Rifat Alkan, gaziler, sehit yakinlari, rektörler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi. 


Kibris Baris Harekati’nda emegi geçen herkesi anarak konusmasina baslayan KKTC'nin Izmir Baskonsoloslugu Muavin Konsolosu Almila Tunç, “KKTC olarak her zaman yanimizda olan anavatan Türkiye’nin destekleri sayesinde dimdik ayakta durmaya devam edecegiz” diye konustu.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °