Kibris gazilerinin anilari kitap oldu

Kibris gazilerinin anilari kitap oldu

Kibris gazilerinin anilari kitap oldu

Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Karsiyaka Subesi tarafindan üç yillik süreçte büyük emeklerle hazirlanan “Gazilerden Anilarla Kibris” baslikli kitap, Karsiyaka Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen etkinlikle tanitildi. Kibris’ta ilk Türk Bayragi’ni açan ve kitap kapaginda o andan fotografi bulunan gazilerin de bir araya geldigi törende duygu dolu anlar yasandi.

SALON DOLDU TASTI

Çarsi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen törene; Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Karsiyaka Subesi yöneticileri, üyeleri ve aileleri ile ülkenin farkli kentlerinden gaziler ile birlikte Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, Çigli Kaymakami Kaya Çitak, KKTC Izmir Baskonsolosu Servet Basaran, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Nesim Tanglay, Karsiyaka Müftüsü Isa Gürler, Ilçe Emniyet Müdürü Kaan Coskun, Ilçe Jandarma Komutani Ahmet Karaman ve Bayrakli Eski Belediye Baskani Hasan Karabag katildi.

“TARIHE NOT DÜSMEK ISTEDIK”

Türkiye Muharip Gazileri Karsiyaka Sube Baskani Halil Tasçi, etkinligin açilisinda yaptigi konusmada sunlari kaydetti: “Bugün burada 45 yil önce Kibris’ta destan yazmis kahramanlar ile beraberiz. Bu kahramanlarin unutulmaya yüz tutmus anilarini üç yillik bir çalisma ile derlemeye çalistik. Tarihe not düsmek, bu degerli anilari gelecek nesillere aktarabilmek adina güzel bir kitap oldu. 100’e yakin gazimizin anilarina yer verdik. 600 gazimiz daha var. Bu çalismanin devamini getirmek, onlarin da anilarini kitaplastirmak istiyoruz. Kitabimizin hazirlanmasina emek veren herkese, daima yanimizda yer alan Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz.”

“BEN DE BIR GAZININ OGLUYUM”

Kendisi de bir Kibris gazisinin oglu olan Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay “En büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten itibaren bugüne kadar, ülkemizi ve haklarimizi savunmak için gözünü kirpmadan canini ortaya koymus, bu ugurda savasmis, mücadele vermis herkes en büyük takdiri, övgüyü ve onuru hak ediyor. Ben de Kibris gazisi Topçu Astegmen Cemal Tugay’in ogluyum. 1974 yilinda ben 7 yasindayken babam askerdeydi ve ikinci Kibris baris harekatina katildi. O dönemi çok iyi hatirliyor, verilen mücadelenin önemini çok iyi biliyorum. “Gazilerden Anilarla Kibris” kitabina emek veren, bu çok degerli belgeye katki saglayan herkese yürekten tesekkür ediyorum. Evlatlari olarak her zaman gazilerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

MADALYA TAKDIM EDILDI

Konusmalarin ardindan, Çigli Kaymakami Kaya Çitak, Izmir Valisi Erol Ayyildiz adina gazilere ani madalyalarini takdim etti. Kaymakam Çitak “Kibris Türklerini yok olmaktan kurtarip hürriyetlerine kavusturan kahraman gazilerimiz ile bir arada olmaktan çok mutluyum. Valimiz adina kendilerine madalya takdim etmek de benim için büyük bir onur vesilesidir. Basta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklari bizlere vatan yapan tüm sehitlerimizi rahmetle aniyor, tüm gazilerimize saygi ve minnetlerimi sunuyorum” diye konustu.