KIBRIS GAZILERININ MADALYA SEVINCI

KIBRIS GAZILERININ MADALYA SEVINCI

KIBRIS GAZILERININ MADALYA SEVINCI

Karsiyaka’da Kibris Baris Harekati’na katilan 60 gazi için madalya ve berat tevcih töreni yapildi. Gaziler, 45 yil sonra madalyalarina kavusmanin mutlulugunu yasadi.

20 Temmuz 1974’te 1'inci, 14 Agustos 1974’te 2'nci Baris Harekati'na katilan Türk Ordusu içindeki gaziler için Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü'nün katkilariyla 'Kibris Baris Harekati Milli Mücadele Madalya ve Berati Tevcih Töreni' düzenlendi.

Karsiyaka Çarsi Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen törene programa Karsiyaka Kaymakami Ali Riza Çalisir, Ege Deniz Bölge Komutani Deniz Piyade Kidemli Albay Mustafa Karabalik, Karsiyaka Cumhuriyet Bassavcisi Kazim Arapoglu, Karsiyaka Belediye Baskan Vekili Mehmet Fatih Diniz,Karsiyaka Müftüsü Isa Gürler, Ilçe Emniyet Müdürü Kaan Coskun, Ilçe Jandarma Komutani Ahmet Karaman, Kizilay Karsiyaka Sube Baskani Kâmil KaradenizAK Parti Ilçe Baskani Ismail Çiftçioglu,  Gaziler Dernegi Karsiyaka Sube Baskani Halil Tasçi, kurum ve STK yöneticileri,gazi ve gazi yakinlari katildi.

Karsiyaka Müftüsü Isa Gürler’in duasindan sonra Karsiyaka Kaymakami Ali Riza Çalisir,millet olarak imkansizlari mümkün kildiklarini belirterek, söyle konustu "Çok sansli bir tarihten geliyoruz. Tarihimiz gurur abideleri ile dolu.  Bu topraklari vatan yapmak için bedel ödemisiz. Kibris’i kendimizden ayirmamisiz ve oraya yavru vatan demisiz. Biz bu bedeli 15 Temmuz’da ödedik. Nerede bir mazlum gördüysek içimizdeki o duygular depresivermis bu sefer de imkansizi mümkün kilmisiz. Kartallarin bile uçmaya cesaret edemedigi o meshur Bes Parmak daglarinin zirvesine bu vatanin evlatlari tanklari çikarmislar. Imkansizi mümkün kilmisiz. 15 Temmuz’da da böyle yapmisiz tanklardan, toplardan mütesekkil bir ihanet çetesine çiplak el ile dur diyebilen, mücadele edebilme ruhu tasiyan bir milletin mensuplariyiz." dedi.

Konusmanin ardindan Kibris Baris HarekâtiGazisi vehayatta olmayan gazilerin yakini 60 kisiye Milli Mücadele Madalyasi ve Berati tevcih edildi.