KIBRIS GAZISINE SON GÖREV!

KIBRIS GAZISINE SON GÖREV!

GAZILERDEN KIBRIS GAZISINE FOÇADA SON SELAM

Izmir’in Foça Ilçesi’nde geçirdigi kalp krizi sonrasi hayata veda eden 77 yasindaki Kibris Gazisi emekli ögretmen Murat Gürçayir askeri törenle topraga verildi. Törene katilan, daha önceki dönemlerde baskanligini yaptigi Menemen Muharip Gaziler Dernegi üyesi gaziler, arkadaslarini asker selamiyla son yolculuguna ugurladilar.

Menemen’de uzun yillar ögretmenlik yapan ve sayisiz ögrenci yetistiren emekli ögretmen Murat Gürçayir 20 Temmuz 1974 tarihinde baslayan Kibris Baris Harekati’na Topçu Çavus olarak katildi. Gazi olarak döndügü harekat sonrasi Menemen Kubilay Ilkokulu’nda ögretmenlik görevine devam etti. Üyesi oldugu Menemen Muharip Gaziler Dernegi’nin geçmis dönemlerde baskanligini da yapti. 26 Agustos 2021 Persembe Günü yasamini sürdürdügü Foça’daki evinde geçirdigi kalp krizi sonrasi yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Murat Gürçayir için Cuma Namazi’ni müteakiben Foça Fatih Camii’nde cenaze namazi kilindi. Cenaze namazi ve sonrasi yapilan askeri törene Menemen Belediye Baskan Vekili (Ak Partili) Aydin Pehlivan, bazi siyasi parti temsilcileri, Menemen Muharip Gaziler Dernegi üyeleri, ailesi, sevenleri ile Menemen ve Foça’dan vatandaslar katildi.

Helallik alinmasinin ardindan askerlerin omuzlarinda cenaze aracina tasinirken yakinlari ve torunlari gözyaslarina boguldu. Cenaze aracinin camiden ayrilisi sirasinda dernek üyesi Gaziler tören mangasi gibi dizildi ve arkadaslarini son kez asker selami vererek ugurladilar.


ONU HEP HATIRLAYACAGIZ

Menemen Muharip Gaziler Dernegi Baskani (Emekli Astsubay Gazi) Ibrahim Kosik  vefat eden eski baskanlari Murat Gürçayir’in Menemen’in sevilen isimlerinden ve egitim camiasinin duayenlerinden oldugunu söyledi.Ibrahim Kosik; “Vefat eden agabeyimiz 45 yillik ögretmendir. Menemenin duayenlerindendir. Gaziler Dernegi eski Baskanlarindandir. Çaliskan, yürekli, iyi bir gazimizdir.  Kibris Baris Harekatina Topçu Çavus olarak katilmis olup, harekati Muharip Gazi olarak bitirmistir. Nur içinde yatsin. Biz Menemen Gazileri olarak onu hep hatirlayacagiz.” Dedi.     

Evli, iki kiz çocuk babasi ve iki torun sahibi oldugu bildirilen Gazi Murat Gürçayir’in naasi, Foça Yeni Kabristan’da dualar ve gözyaslariyla defnedildi.

Defin sonrasi yakinlari taziyeleri kabul ettiler.