Kiliç Deniz uluslararasi ödüllere doymuyor

Kiliç Deniz uluslararasi ödüllere doymuyor

Dünyanin bir numarali seflerinden Kiliç Deniz'e 7 yildiz Kiliç Deniz'in levrek, çipura ve somonuna yildiz yagdi

Su ürünleri sektörünün lideri Kiliç Deniz, uluslararasi ödüllerine yenilerini ekledi. Dünyaca ünlü sef ve profesyonel tadim uzmanlarindan olusan 200’ün üzerinde jüri üyesinin degerlendirmesi ile Kiliç Deniz’in levrek, çipura ve somonuna yildiz yagdi. International Taste & Quality Institute -iTQi tarafindan verilen ve dünyada son derece prestijli bir ödül olarak sayilan Taste and Quality ödülünü daha önce de kazanan Kiliç Deniz, bu kez de Kiliç Levrek için 3, Kiliç Çipura için 2 yildiz ile birlikte Kiliç Somon Alabaligi için de ilk kez 2 yildiz almaya hak kazanirken, ödüllü ürünlerine bir yenisini daha eklemis oldu. 

Kiliç Deniz’in ürünlerine yildiz veren Jüri üyeleri dünyaca ünlü El Bulli (Ispanya), Ledoyen (Paris), Le Jules Vernes (Paris) gibi Michelin yildizli restaurantlarin bas Sef & Sömeliyeleri ile Avrupa’nin en iyi Sef & Sömeliyelerden olusuyor. 

Dünya seflerinin tercihi 

Sirketlerin isimleri gizli tutularak yapilan, Dünyaca ünlü sef ve sömeliyelerden olusan prestijli bir jüri tarafindan yapilan tadim sonucu verilen ödülü bu yil da almanin onurunu yasadiklarini belirten KLC Gida Yönetim Kurulu Baskani Sinan Kiziltan, 3 yildiz üzerinden yapilan degerlendirme Kiliç Levrek 3, Kiliç Çipura 2 ve Kiliç Somon Alabaligi’nin da 2 yildiz aldigini söyledi. 

75 ülkeye 200 milyon dolarlik ihracat

2 yildiz “dikkat çekici” kategorisinde bir degerlendirmeye girerken, en yüksek not olan 3 yildizin ise “sira disi” olarak tanimlandigini dile getiren Kiziltan, “Taste and Quality ödülü’nü daha önce de kazanmistik. Bu ödül sayesinde önceki gibi bir 3 yil boyunca ‘International Taste and Quality’ lisansina sahip olacagiz. 2 yildiz dikkat çekici olarak degerlendiriliyor ve toplam puanlarin yüzde 80-90 arasindaki ürünlere veriliyor. Çipuramiz bu kategoriye layik görüldü. En yüksek olan 3 yildiz ise sira disi olarak adlandiriliyor ve toplam puanlarin yüzde 90 ve üzerini alan ürünlere veriliyor. Levregimiz bu seviyede degerlendirildi. Yine bu yil ilk kez Kiliç Somon Alabaligi da 2 yildiz aldi.  3 ürünümüzün de böylesi bir ödüle layik görülmesi bizim için mutluluk verici. Bu ödüller bizim ne kadar dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Kiliç Deniz olarak geçen yil dünyanin 75 ülkesine yaklasik 200 milyon dolarlik balik ihracati gerçeklestirdik. Bu ödüller Türkiye su ürünleri sektörünün geldigi noktayi da gösteriyor. Bu ödüller ile sorumlulugumuz daha da artiyor. Türkiye su ürünleri sektörü olarak daha kaliteli ürün, daha lezzetli baliklari tüketiciye sunmak içinde bizi daha çok çalismaya tesvik ediyor” dedi.