KILIÇDAROGLU, "AKSAM 22.00'DE BIR KAÇIS PLANININ ANATOMISINI AÇIKLIYORUM"

KILIÇDAROGLU,

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin grup toplantisinda açiklamalarda bulundu. Kemal Kiliçdaroglu, 'Bu aksam 22:00'de bir kaçis planinin anatomisini ifsa edecegim, milletimi de bekliyorum. Erdogan sakin reddetmeye k


CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu partisinin TBMM Grup Toplantisinda konustu. Kiliçdaroglu'nun gündeminde  yoksullasma, zamlar ve iktidar vardi. "Kaçis plani devrede. Erdogan, vakif süsü verdigi paralel yapilarla yurt disina devasa paralar aktariyor" diyen Kiliçdaroglu, "Aksam 22.00'de bir kaçis planinin anatomisini açikliyorum" diye konustu.

Iktidari sert sözler ile elestiren Kemal Kiliçdaroglu'nun  açiklamasindan öne çikan satir baslari ise söyle:

"Bir ülke bilgiyle yönetilir. Geldigimiz noktada Türkiye'nin iyi yönetilmedigini görüyoruz. Bütün vatandaslarima çalistigi alan ne olursa olsun seslenmek isterim, siz de görüyorsunuz ben de görüyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. O kadar havai bir yapi var ki, gerçeklerden o kadar kopuk bir yapi var ki elestiri geldigi zaman gözlerime bakin diyorlar. Biz sizin gözünüze, boyunuza, endaminiza, diplomaniza da baktik; Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. Türkiye ilk kez bir ekonomik krizle karsilasmiyor ama bu krizler atlatildi, sürekli bir hal almadi.

2018'den bu yana baslangiçta var olan kriz, ekonomik buhrana dönüstü. Bir sosyal buhranla karsi karsiyayiz. Bunun saray ne kadar farkinda emin olun bilmiyorum. Vatandastan kopan, derdini dinlemeyen, sormayan bir yönetim Türkiye'de var olan sorunlari çözemez, çözemiyor da zaten. Çürüme görüyoruz devlette. Kim ne yaptigi, hangi karari aldigi belli degil. Ben ilk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dar gelirli gruplardan kaynak alip bir avuç üst gelir grubuna kaynak aktaran ekonomik politikaya ilk kez tanik oluyorum. 84 milyon bir avuç kisiye çalisiyor. Asagida insanlar perisan. Pazara çikamiyor, alisveris yapamiyorlar. Bu tablo Cumhuriyet tarihinde ilk kez yasaniyor. 

"BAHÇELI CEBINDE TL MI YASIYOR, DOLAR MI?"

Hani Türk Lirasi var ya, degeri kalmayan Türk Lirasi. Acaba Bahçeli cebinde dolar mi tasiyor Türk Lirasi mi? Ben merak ediyorum. Türk Lirasi erirken, üstünde de 'Türk' yazarken paranin bu kadar itibarsizlandigi bir dönemde Bahçeli kalkip Türk Lirasini itibarsizlastiran iktidara destek veriyorsa orada bir sorunumuz var demektir. Ciddi paralari faiz olarak ödüyorlar bir avuç kisiye.

AKP'NIN MILYONLUK KONUT PAKETI

Simdi bir dördüncüsü çikti. 2 milyon liralik bir daire alacaksiniz diyelim. 10 yil süreyle ayda 27 bin 200 lira faiz ödeyeceksiniz. Bunun yillik faizi yüzde 11. 2 milyonluk krediyi kim alir? Ayda 27 bin lirayi kim öder? Kim alacak bu parayi? Bir villasi olup ikinci villasini alacak.

Vatandastan aliyorsun, bir avuç kisiye aktariyorsun. Anapara faizi geçti. Yillardir ifade ediyorum. Bunun adi tefeciliktir diye. 

'ELEKTRIGE ZAM GELECEK'

Zamlarin arkasi kesildi mi? Bundan sonra ne olacak? Bundan sonra zamlar devam edecek. EPDK, elektrik üreticilerinde bir taban fiyat koymustu. Bu tabani yükselttiler. Tabanin yükselmesi demek zam gelecek demek. Temmuz ya da Agustos ayinda elektrige zam gelecek. Bütün vatandaslarim hazirlikli olsunlar elektrige zam gelecek.

'MILLETIN SESI' MITINGI

Milletin Sesi mitingimizi yaptik. Mitingin olaysiz sonuçlanmasi dolayisiyla bütün güvenlik güçlerine yürekten tesekkür borcumuz var. Çok büyük bir kalabalik vardi. Yüzbinler oradaydi. Onlara söz verdim. Haramilerin saltanatini yikacagiz.

Bu toplumun kucaklasmaya, huzura ihtiyaci var. Açliga mahkum edilen çocuklara degil.

Yine söz verdim. Hiç endise etmeyin az kaldi, hakki, hukuku, adaleti bu ülkeye mutlaka ama mutlaka getirecegiz. Bize güvenin. Bizim arkamizda kara bir leke yok. Biz birilerinin önünde boyun egmeyiz.

Birileri telefon etti diye papazi teslim ettiler. Bizim dönemimizde asla böyle bir ayibi Türkiye yasamayacaktir. Isimizin kolay olmadigini biliyorum. Siyasallasmis yargiyla, mafyayla, mafyayla fotograf çektirenlerle, uyusturucu baronlariyla, bütün paramiliter yapilarla, besli çetelerle, trollerle, yandas medya ve onlarin beslemeleriyle ancak ve ancak biz kavga edebiliriz.

Is, as sözü verdim. Asla unutmayacagim. Isi de asi da bu ülkeye getirecegim. Bu topraklarda hiçbir çocuk yataga aç girmeyecek. Bütün vatandaslarim not alsinlar. Bizim iktidarimizda hiçbir fakir, fukaranin elektrigi kesilmeyecek.

Adalet mi istiyorsunuz bize katilacaksiniz. Baris Akademisyenleri görevlerine dönsün, Harp Okulu ögrencileri hapisten çiksin diyorsaniz bize geleceksiniz bize katilacaksiniz. Çevreyi, dogayi koruyalim diyorsaniz bize katilacaksiniz. Çocuklarinizi bu güzel ülkede tutmak istiyorsaniz bize katilacaksiniz. 128 milyarlik soygunu ögrenmek istiyorsaniz bize katilacaksiniz. 

"SAAT 22:00'DE AÇIKLAMA YAPACAGIM"

Suça bulasmis bürokrat beni iyi dinle kardesim: Bunlar seni kendilerini kurtarma planlarinin içine hiç dahil etmiyorlar. Toplu bir kaçis plani yürürlükte. Bu islenen planlardan sana rol biçtiler. Degisim geldiginde halinin nice oldugunu hiç umursamiyorlar. Kaçmanin hazirliklarini hizlandirdilar. Erdogan vakif süsü verdigi paralel yapilarla yurt disina devasa paralar aktariyor. Yurtdisindaki yapinin baslarinda da Erdogan'in aile bireyleri geliyor. O yabanci ülkede oturma ve çalisma izni çikartma istiyorlar paravan yapi üzerinden. Birkaç yüz kisi ile sinirli. Izin çikarma pesindeler. O birkaç yüz kisilik kurtarma operasyonunda sen yoksun. O uçagin kapisi sana hiç açilmayacak. Ben de 22.00'de sana skandali açiklayayim sen de beni dinle. Amacim pislige bulastirdiklari sarmaldan seni yol yakinken kurtarmaktir. Senin üzerinden bitkisel hayata soktuklari devleti yeniden canlandirmaktir. Ey devletin serefli bürokratlari bunlarla birlikte sizi de aksam 22.00'de bekliyorum. Sizlerin benim basimin üzerinde yeriniz var. Aksam 22:00'de bir kaçis planinin anatomisini ifsa edecegim, milletimi de bekliyorum. Erdogan sakin reddetmeye kalkma, bütün belgeler elimizde"