KILIÇDAROGLU IZMIR'DE GENÇLER ILE BULUSTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Fuar Izmir'de Kule Izmir - Oyun Girisimciligi ve Yazilim Merkezi'nin açilisini yapti.

Siyaset 27.09.2021 17:42:34 0
KILIÇDAROGLU IZMIR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Izmir programi kapsaminda Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan Fuar Izmir'de hayata geçirilen Kule Izmir - Oyun Girisimciligi ve Yazilim Merkezi’nin açilisini yapti. Merkezin açilisina CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun yani sira Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Genel Baskan Yardimcilari, CHP Izmir milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar, oyun sever gençler ve yurttaslar katildi.

 

Dünyada ses getirin

 “Gençligin umudu Kiliçdaroglu” sloganlariyla karsilanan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Benim umudum sizsiniz. Sizler Türkiye'nin kaderini degistireceksiniz. Önümüzdeki seçimlerde 6 milyon 300 bin genç sandiga gidecek ve oy kullanacak. Kullandigi oyla Türkiye'ye demokrasiyi, özgürlügü getirecek. Türkiye'nin önündeki bütün engelleri sizler kaldiracaksiniz. Gazi Mustafa Kemal'in iki temel kurali, ilkesi vardir. Birincisi siyasi bagimsizliktir. 'Özgürlük ve bagimsizlik benim karakterimdir' der. Bayragimin altinda özgürce yasamak isterim. Ama bu özgürlügün kalici olmasini hep istemistir. Bunun yolunu da ikinci ilkesiyle ortaya koymustur. Yine Mustafa Kemal'e göre, savas meydanlarinda kazanilan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandirilmadikça siyasi bagimsizligimizi koruyamazsiniz. Gençlerin yaratici gücünü kullanarak Türkiye ekonomisine yapacaklari her katkinin degeri çok büyüktür. Bu kulede gençlerimiz yeni çalismalarini, projelerini hayata geçirecekler. Umuyoruz ve diliyoruz sadece Izmir'de, Türkiye'de degil dünyada ses getiren çalismalariniz olsun. Degisecek güç gençlerde. Sizlere güveniyoruz, inaniyoruz. Sakin ola umutsuzluga kapilmayin. Dünyayi degistiren sizsiniz, Türkiye'yi de degistiren sizler olacaksiniz. Sizlere sonuna kadar güveniyorum” dedi. 


 

“Sözüm söz”

Gençlere özgürlük sözü veren Kiliçdaroglu, “Genç özgürlügüne düskün insan demektir. Genç demek kimsenin etnik kimligine, inancina ve yasam tarzini sorgulamayan kisi demektir. Insana insan olarak bakip deger veren kisi demektir. Sadece insana degil dünyada yasayan bütün canlilara saygi duyan insan demektir. Gençler özgürlügüne düskün ama bugün bir tweet attiginiz zaman 'basima bir sey gelir mi' diye düsünmese de anneniz ve babaniz sizi uyariyor 'aman oglum sakin bunu yapma basin belaya girer' diye. Sözüm söz, beraber iktidar oldugumuzda istediginiz tweeti özgürce atabileceksiniz. Istediginiz zaman beni de özgürce elestirebileceksiniz. Bu kapiyi size sonuna kadar açacagim” diye konustu. 

 

Soyer: “Öncü kent Izmir”

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Siz gençlerle olmak heyecan verici. Izmir, tarih boyunca Anadolu cografyasinda öncülerin kenti olmustur. Ilk adina bildigini ne varsa hep Izmir'den dogmus ve Anadolu'ya yayilmis. Dünya yeni bir atilimin esiginde. Sanal bir dünya kuruluyor ve oyunculuk, girisimcilik, endüstri, hepsi dijital ortamda hayat bulmaya basliyor. Izmir olarak bun yabanci kalamazdik. Göreve basladigimiz günden beri bunun önünü açmak için elimizden ne gelirse yapmaliyiz diye yola çiktik. Geldigimiz nokta su; kule sizin artik. Sizin üretmeniz için tasarlamaniz, yaratmaniz için size tahsis ediyoruz. Sizinle birlikte Türkiye'nin önünü açacak, Izmir'i ileriye tasiyacak bir adimi atmis oluyoruz” dedi.

 

Gençlerle bulustu

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, resmi açilis töreni öncesi Kule Izmir - Oyun Girisimcilik ve Yazilim Merkezini ziyaret etti. Kule Izmir'de yer alan startuplardan olan Digi Game, Forge Games ve Machiavelli Games kendilerini tanitarak yakin gelecekte futbol sektörünü geçmeye aday olan espor sektöründeki yatirim firsatlarini anlatti. Deneyim ofislerini gezen Kiliçdaroglu, oyun sektörü ve oyun yapmanin maliyetlerine yönelik sorular sordu. Geçen sene 2,6 milyon liralik bir degerleme ile yatirim alan Forge Games'in genç girisimcileri, oyun üretiminin yalnizca oyun yazilimi olmadigi; pazarlama, grafik tasarim, sanat gibi pek çok sektörden insana ihtiyaç duyulan yeni bir istihdam alani olusturduguna yönelik bilgiler verdi. Digi Game'in genç temsilcileri ise, oyun girisimcisi olmak isteyen gençlerin vermis olduklari OYGEM Akademi egitimlerini alarak iki sene içinde kendi sirketini kurabileceklerini belirtti. Kule Izmir'de oyun startuplarinin kurucusu gençlerle bulusan Kiliçdaroglu, Amerika'daki teknoloji üssü Silikon Vadisi'nin bu tarz yatirimlar ile basladigina deginerek gençlere olan güveninin sonsuz oldugunu belirtti.

 

Kiliçdaroglu ayrica Fuar Izmir’de 24 Eylül’de baslayan Izmir Oyun Festivali’ni de gezerek gençlerle bir araya geldi.


 

Kule Izmir – Oyun Girisimciligi ve Yazilim Merkezi neler sunuyor? 

Kule Izmir, oyun girisimcisi olmak isteyen gençlerin önünü açiyor; oyun, bilisim ve yazilim gibi sektörlerde yer almak isteyen genç girisimcileri ilgili sektör, kurum, kurulus ve üniversitelerle birlestiriyor. Kule Izmir içinde, oyun girisimcisi olmak isteyen gençlere ofis imkanlari, mentorluk destegi ve yatirimcilarla bulusma firsati sunuyor. Kule Izmir’de girisimcinin kapsamina göre kat, özel oda veya serbest alanda masa saglaniyor. Alanda ofis imkanlari gibi hizmetlerin yaninda gelistirilen oyunlarin test edilebilecegi, içerisinde laptop, masaüstü, bilgisayar, cep telefonu, tablet, VR gibi ekipmanlarin bulundugu bir atölye de bulunuyor. Oyun Girisimciligi Yazilim Merkezi, oyun ve teknoloji dünyasinin dev isimleri tarafindan da destekleniyor. Kamu ve özel kuruluslar ile üniversiteler, Kule Izmir’de yer alan gençlere mentörlük, kaynak ve network imkani sunuyor. Ayrica, oyun sektöründe çalismak isteyenlere istihdam saglamak amaciyla yola çikilan OYGEM Akademi egitimleri basladi. Yüzlerce katilimci oyun programlama, tasarim ve oyun müzikleri konusunda egitildi ve katilimcilara staj imkani saglandi. OYGEM, girisimcilerin fikirlerini ve projelerini gelistirip hayata geçirebilmeleri için is modeli olusturma, sirketlesme, hibe programlarimdan yararlanabilme, fikri mülkiyet konularinda onlara egitim ve danismanlik destekleri saglayan uygulama merkezi olarak hizmet vermeye devam edecek.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °