KILIÇDAROGLU YINE KAPIDA KALDI

Sosyal medyada "Evlatlarimizin beslenme hakki için gidecegim" demisti; CHP Lideri Kiliçdaroglu Et ve Süt Kurumu'ndan içeri alinmadi.

Siyaset 8.04.2022 11:12:38 0
KILIÇDAROGLU YINE KAPIDA KALDI

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu sosyal medyada yaptigi paylasimla Et ve Süt Kurumu'ndan randevu talep ettigini ama kurumun geri dönüs yapmadigini belirtti. Kurumu ziyaret edecegini sosyal medya hesabinda paylasan Kiliçdaroglu kurumdan içeri alinmadi. 

Daha önce TUIK ve MEB'e de gitmis ama içeri alinmamisti. Kiliçdaroglu bu sabah gittigi Et ve Süt Kurumu'nda da ayni durumla karsilasti. 


Sabah saatlerinde kurum önüne gelen CHP lideri Kiliçdaroglu kisa bir açiklama yapti. Kiliçdaroglu, "Daha önce TÜIK'e gitmistim. Emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurlarin, dul ve yetimlerin haklarini savunmak için. Çünkü TÜIK, enflasyonu düsük göstererek milyonlarca insanin düsük zam almasinin yolunu açiyordu. Buna toplumun dikkatini çekmek için TÜIK'e gitmistim. Daha sonra sözlü sinavda haklari yenen gençlerin ugradigi haksizligi kamuoyuna duyurmak için MEB'e gitmistim. Türkiye'de KPSS'de dereceye giren pek çok genç üzülerek ifade edeyim sözlü sinavda elenmislerdi torpilleri olmadigi için.

Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamin temel nedeni çocuklarin haklarini savunmak. Kadin milletvekilleri ile beraberim. Kadin milletvekilleri, bütün anneler çocuklarinin iyi beslenmesini isterler. Beslenme bir haktir. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktir. Hiçbir çocugun yataga aç girmemesi lazim. Bu çok ama çok önemlidir. Tarim Bakani dün katildigi bir televizyon programinda 'Türkiye'de aç ve açikta kimse yok. Herkesin karni tok' diye bir açiklama yapiyor. Tarim Bakani'nin Türkiye gerçeklerinden haberi yok." ifadelerini kullandi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °