KILIÇDAROGLU'DAN KANAL ISTANBUL AÇIKLAMASI

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul Büyüksehir Belediyesi' nin (IBB) düzenledigi "Istanbul Iklim Vizyonu " programina katildi. Kemal Kiliçdaroglu, " Kanal Istanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Alan olursa çok agir bedeller ödeyecektir" d

Gündem 5.11.2021 15:16:34 0
KILIÇDAROGLU

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB),  Kadiköy’deki Müze Gazhane’de düzenledigi “Istanbul Iklim Vizyonu ve Revize Iklim Eylem Lansmani”toplantisina katildi. Etkinlikte ilk olarak, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) tarafindan hazirlanan “Yok Olusu Seçme” filmi gösterildi. UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Luisa Vinton ve C40 Avrupa Bölge Direktörü Júlia López Ventura’nin video-konferans yoluyla mesajlarini paylastigi etkinlikte, “Genç Iklim Elçileri” Melisa Akkus ve Resul Hüseyinzade de birer konusma yapti. 


Kiliçdaroglu konusmasinda iklim krizinin sadece Türkiye'nin degil dünyanin sorunu oldugunu,ve mücadelenin de ortak yapilmasi gerektigini belirtti.Iklim krizine karsi yürütülen mücadelenin yeterli olmadigini, iklim krizi ile mücadelede gelismis ülkelerin sorumlulugun daha fazla oldugunu söyledi. Kanal Istanbul projesi ile ilgili Kiliçdaroglu,''Kanal Istanbul ihalesini hiç kimse almayacak. Eger alan olursa çok agir bedeller ödeyecektir. Ister içeriden ister disaridan bu cografyaya ihanet etmek üzere açilan bir ihaleyi birisi aliyorsa ve iklim krizinin bu kadar yaygin olarak konusuldugu bir dünyada siz hala Istanbul'a ihanet etmeye devam edecekseniz ve bunun ihalesi açilacaksa, o ihaleye giren agir bedeller ödeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim" diye konustu.



"5 TEMEL STRATEJI BELIRLEDIK"
Ekrem Imamoglu konusmasinda Istanbul'un  ekonomik ve sosyal açidan Türkiye'nin merkezi olduguna dikkat çekti. Imamoglu Istanbul'un iklimindeki olumsuzluklarin ulusal ve küresel boyutta olacagini belirttigi konusmasinda  Istanbul Iklim Vizyonu çercevesinde 5 temel strateji belirlediklerini  söyledi.Imamoglu,''Bu stratejiler sunlardir: Sera gazi emisyonlarinin azaltilmasi ve iklim krizine uyum saglama kapasitesinin artirilmasi;  Iklim adaletinin saglanmasi ve iklim krizinin sosyal ve ekonomik etkilerinin azaltilmasi; Iklim krizine ve çevre yönetimine yönelik kurumsal kapasitenin gelistirilmesi; Istanbul'un özgün ekolojisinin ve dogal kaynaklarinin korunmasi, dogasinin iyilestirilmesi ve onarilmasi; Yasam döngüsünün desteklenmesi, kirlenmenin ve karbon ayak izinin azaltilmasi. '' diye belirtti. Imamoglu , ''Istanbul, bütün bunlari basarma ve 2050 yilinda iklim krizine dayanikli hale gelme kapasitesine sahip bir kenttir. Bunun için, ortak aklin ve bilimin yol göstericiliginde, iklim adaleti vizyonuyla ve insan odakli bir yaklasimla hareket etmek zorundayiz" diye konustu
   

 
Istanbul Iklim Vizyonu programinda söz alan gençler kendilerine programda yer verdikleri için Ekrem Imamoglu'na tesekkür ettiler.Krizinin saka degil, gerçegimiz ve yeni normalimiz oldugunu vurgulayan aktivist gençler, “Buna alismamiz lazim. Ve iklim krizini yasiyormusuz gibi davranmamiz gerekiyor. Bir krizin içindeymisiz gibi davranmaniz, hayatinizi ona göre sekillendirmeniz gerekiyor.''  ifadelerini kullandi. 
 

 

 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °