Kiliçdaroglu'ndan flas açiklamalar

Kiliçdaroglu

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, CHP'li vekiller Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy imzasiyla yayinlanan mektuba iliskin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel baskana mektup yazilmaz. Genel baskandan randevu alinir, gelinir, konusulur" ded

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet'i ziyaret etti. Kiliçdaroglu daha sonra meclis salonunda basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Kiliçdaroglu, Gelecek Partisi Genel Baskan Yardimcisi Selçuk Özdag'a saldiriya iliskin soruya, "Saldiriyi yapanlarin, faillerinin bulunmasi, adalete teslim edilmesi, sayin savcinin bu konuda sorusturma yapmasi güzel bir sey. Ama savcinin tehdit edilmesi, ülkede geldigimiz noktayi göstermesi açisindan çok önemli. Bu konuda Sayin Erdogan'in kamuoyunun önüne çikip açiklikla yapilan saldiriyi kinamasi ve faillerin yargilanmasini istemesi gerekiyor. Bunu yapmadigi takdirde efendim, ‘Telefon açtim. Geçmis olsun dedim'. Bunlar degil. Sen, 83 milyona hitap edeceksin. 83 milyona çagrida bulunacaksin. 'Biz asla bu tür olaylari, siddeti kabul etmiyoruz ve kiniyoruz' diyeceksiniz. Eger bunu yapabilirlerse bence görevini yapmis olur. Erdogan'in bu görevi yapmasi lazim, bekliyoruz" diye cevap verdi.

Savcinin tehdit edildigini belirten Kiliçdaroglu, sözlerine söyle devam etti:

“Savcinin tehdit edilmesi, geldigimiz süreçte daha önemli bir asama. Olayi sorusturacaksiniz, sorusturan savci tehdit ediliyor. Akil alacak sey degil. Tehdit edenler belli, odak noktalari belli, bunun üzerine de kararlilikla gitmek lazim. Türkiye yalniz ve sahipsiz bir ülke degildir. Bu ülkenin 83 milyon yurttasi demokrasi içinde, baris içinde, huzur içinde yasamak istiyor. Kisinin siyasi görüsünü begenirsiniz veya begenmezsiniz. Ama onun görüsünü açiklikla ifade etmesine ortam saglamak zorundasiniz. Demokrasinin geregi budur. Demokrasi siddeti kabul etmez. Siddete karsi çikar. Dolayisiyla Erdogan'in da Sayin Bahçeli'nin de kamuoyunun önüne çikip, 'Biz yapilan olaylarin karsisindayiz. Türkiye bunlari kabul etmez. Siddete karsiyiz. Siddete basvuranlar ve siddeti özendirenler yakalanmali ve yargilanmali' diye açiklama yapmalidirlar. Ben yaptim, onlar da yapsinlar. Sayin Bahçeli, 'Ben yönetmiyorum' diyecek, ama ittifaka destek veren o. Sessiz kalmalari siddeti özendirir. Bunu kabul etmiyoruz."

‘CUMHURIYET HALK PARTISI'NDE GENEL BASKANA MEKTUP YAZILMAZ’

CHP Izmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy imzasiyla yayinlanan mektupla ilgili soruya da yanit veren Kiliçdaroglu, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel baskana mektup yazilmaz. Genel baskandan randevu alinir, gelinir, konusulur. Cumhuriyet Halk Partisi diger partilere benzemez. Kim arzu ediyorsa, telefonu açar, randevuyu ister. Gelir, otururuz, konusuruz. Varsa bir sorunlari dinleriz. Sorun varsa çözeriz. Yoksa, 'Ben mektup yazdim' gibi seyleri kabul etmeyiz ve dogru degil" sözleriyle cevapladi.

‘ISTEYEN ARKADASLAR PARTI KURARLAR’

Konusmasinda, CHP'li bazi vekillerin de geçecegi öne sürülen, Muharrem Ince'nin kuracagi yeni partiye deginen Kiliçdaroglu, "Hayirli olsun diyecegiz, ne diyecegiz. Parti kurmak serbesttir. Isteyen arkadaslar parti kurarlar" dedi. (DHA)