KINIK BELEDIYESI KINYAYBEL SIRKET ÇALISANLARINA REKOR ZAM

Kinik Belediyesi Kinyaybel Sirketi ve Hak-Is Hizmet Sendikasi arasinda yapilan toplu is görüsmeleri neticesinde, Belediye bünyesinde çalisan sürekli isçileri kapsayan zam orani asgari ücret artisina yüzde 60 olarak belirlendi.

Yerel 23.08.2022 13:33:17 0
KINIK BELEDIYESI KINYAYBEL SIRKET ÇALISANLARINA REKOR ZAM

Kinik Belediyesi Kinyaybel Sirketi ve Hak-Is Hizmet Sendikasi arasinda yapilan toplu is görüsmeleri neticesinde, Belediye bünyesinde çalisan sürekli isçileri kapsayan zam orani asgari ücret artisina yüzde 60 olarak belirlendi.

Kinik Belediyesi Kinyaybel Sirketi yasanan yüksek enflasyon karsisinda Kinik Belediyesi Kinyaybel Sirketi Toplu Is Sözlesmesi için Hak is Hizmet Sendikasi ile masaya oturdu. Görüsme sonrasi alinan kararla asgari ücret artisina yüzde 60 Rekor bir zam ile en düsük isçi maasi 9 bin 80 TL’ye yükseltildi. Imzalanan yeni sözlesme ile sendika üyesi isçilerin alin terlerinin karsiligini almanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Hak-Is Konfederasyonu Izmir Il Baskani/Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek, “Kinik Belediyesi Kinyaybel Sirketi’nde 2. Dönem toplu is sözlesmemiz hayirli olsun. Konfederasyonumuz ve Sendikamiz Genel Baskani Sayin Mahmut Arslan’in bizlere her zaman ögütledigi uzlasma yolunu tercih ederek, müzakereleri masada tamamlayacak sekilde bir yol haritasi belirledik.

Belediye Baskanimizin görüstügümüz maddeler ile ilgili çalisanlardan yana tavir almasi bizi mutlu etmistir. Bunun neticesinde çalisanlarin refah seviyesi artmis, mali ve sosyal haklarinda yüksek oranda iyilestirmeler yapilmistir. Gösterdigi bu örnek davranisla emegin ve emekçinin yaninda oldugunu kanitlayan, çalisanlar nazarinda beklentileri fazlasiyla karsilayan Kiymetli Belediye Baskanimiz Sayin Dr. Sadik Dogruer’e sahsim, sendikam ve üyelerimiz adina sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum. Sözlesme öncesi alinan maaslara bakildiginda %76, bir önceki yilin oranina bakildiginda %117'lik artis ile imza altina aldigimiz toplu is sözlesmemiz bize inanan, bizimle yol yürüyen Kinikli Emekçilerimize hayirli olsun.” dedi.


Baskan Dogruer davul zurna ile karsilandi

Görüsme sonrasi alinan rekor zam karari karsisinda, Kinyaybel sirket çalisanlari Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer’i, Belediye önünde davul zurna esliginde büyük bir cosku ile karsiladi. Belediye girisinde davul zurna ve tezahüratlarla karsilanan Baskan Dogruer, tek tek isçilerle tokalasarak mutluluklarina taniklik etti.

“Isçi Dostu Baskan”

Isçinin her zaman yaninda oldugunu dile getirerek, birçok maddede teklifler üzerinde olur veren Baskan Dogruer, “Isçilerimizin emegi, alin teri bizim için çok kiymetli. Haklarini iyilestirmek için elimizden geleni yaptik. Yaptigimiz görüsmeler neticesinde Sendikanin tarafimiza iletmis oldugu talepler degerlendirilmis, Belediyemizin mali durumu da göz önüne alinarak ve tüm sartlari zorlayarak en düsük isçi maasimizi 9.080.00 TL olarak belirledik.

Cumhurbaskanimizin özellikle vurguladigi çalisanlarin enflasyona ezilmemesi yönündeki düsüncesinden yola çikarak bölgemizdeki en yüksek oranli toplu is sözlesmesini imzalamanin hakli gururunu yasiyoruz. Isçi kardeslerimizin hakkini vermenin mutlulugunu yasiyoruz. Çalisanlarimizdan bundan sonraki beklentimiz, alacaklari bu ücretin karsiliginda daha özverili bir sekilde islerine odaklanmalari olacaktir. Imzalamis oldugumuz bu sözlesmenin hayirli ve bereketli olmasini diliyorum” ifadelerine yer verdi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °