Tarih: 17.06.2022 10:33

KINIK BELEDIYESI YKS ÖNCESI ÖGRENCILERE SANAL GERÇEKLIK GÖZLÜKLERI ILE ÜNIVERSITELERI TANITTI

Facebook Twitter Linked-in

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) 18 - 19 Haziran tarihlerinde gerçeklestirilecek. Bu sene rekor seviyede basvurunun alindigi Yüksekögretim Kurumlari Sinavina Türkiye genelinde 3 milyon 243 bin 425 aday girecek.

YKS sinavina girecek ögrencilerin heyecanina ortak olan Kinik Belediyesi,  adaylari rahatlatmak ve kafalarindaki soru isaretlerini azaltmak için VR teknolojisini kullanarak sanal gerçeklik gözlükleri ile üniversiteleri tanitti. Adaylar, Kinik Belediyesi SAYEM (Saglikli Yasam ve Egitim Merkezi) Sanal Gerçeklik Laboratuvarinda taktiklari sanal gerçeklik gözlükleri ile üniversiteleri inceleme firsati buldu.

VR teknolojisi sayesinde Üniversitenin koridorlarinda dolasan, siniflarini, yurtlarini , yemekhanelerini sanki oradaymis hissi ile inceleyen üniversite adaylari sanal gerçeklik gözlükleriyle farkli bir deneyim yasadi .

Merkez ve etkinlik halkinda bilgi veren Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer,  "Saglikli Yasam Egitim Merkezi Kinik Belediyesi ve Kinik Milli Egitim Müdürlügü'nün Kaymakamlik Oluru ile kurulmus bir etüt merkezi. Sene basinda tüm ögrencilerimize 7. Sinif 8. Sinif 11, 12.siniflara bir deneme sinavi ile birlikte etap etap seviye belirleme siniflarini kurduk.


Milli Egitim Ögretmenleri Kinik belediyesinin bünyesinde ögretmenlerimizle birlikte sinava hazirlamak için bir merkez.

Bugün üniversite tanitim günlerinde akademisyenler gelip üniversiteleri tanittilar ve yeni bir teknoloji VR gözlügü dedigimiz sanal gerçeklik laboratuvarinda teknolojiyi kullanarak yaklasik 20'ye yakin üniversiteye yerinden bakarak üniversiteleri ekipler tanitti. "dedi    

Sanal gerçeklik gözlükleri ile üniversiteleri inceleyen gençlerden Kübra Köçün " güzel bir deneyim oldu gerçekten belediyemize tesekkür ediyoruz " dedi . Sinavda ter dökecek olan ögrencilerden Bedriye Ertugrul ise "üniversite hangi bölüm daha güzel olur benim için diye düsünmeye basladim diye ekledi. Ögrencilerden Berke Tokat ise "bu uygulama sayesinde ordaymisçasina üniversiteyi gezdim bence çok güzel uygulama baskanimiza çok tesekkür ederim "diyerek etkinlik hakkinda bilgi verdi.

Kinik Belediyesi daha sonra üniversite adaylari için Delez Yasam Vadisinde moral ve motivasyon etkinligi düzenledi. Yiyecek ve içecek ikrami yapilan adaylar, müzik esliginde sinav öncesi stres atarak doyasiya eglendi .

Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer sinav stresi içinde olan ögrencileri yalniz birakmadi .

Ögrencilere sinav öncesi tüyolar veren Belediye Baskani Dogruer, üniversite adaylari ile bol bol sohbet ederek sinava girecek gençlerin endiselerine ve eglencelerine eslik etti.


Belediye Baskani ögrenciler için düzenlenen moral ve motivasyon etkinligi hakkinda da bilgi verdi.  "Simdi bu hafta sonu sinavimiz var biliyorsunuz deniz yasam vadisi dedigimiz bizim kendi belediyemizin sosyal tesislerinde bu gençlerimizi agirliyoruz daha sonra bir rehberlik ögretmeni geliyor ki bir tanesini 2 gün önce ben de dinledim

Sinavin dakikasi kitapçik arasindaki geçis gibi taktikler de veriyor ama biraz böyle stand up vari eglendirici.

Kendi ortamlarinda oynuyorlar daha sonra teknik kisim ve yönetim ayriliyor onlar egleniyorlar diyen Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer,  sinava girecek tüm gençlere basari dileklerinde bulundu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —