KINIK 'GÖNÜLLÜ SON HASAT YAYIM PROJESI' ETKINLIGINE EV SAHIPLIGI YAPTI

Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, "Gönüllü Son Hasat Yayim Projesi'' etkinligi kapsaminda, Uluslararasi Damla Gönüllüleri Dernegi, sektörün önde gelen temsilcileri ve gönüllülere ev sahipligi yapti.

Yerel 3.08.2021 18:23:19 0
KINIK

Kinik’ta hayata geçirilen tarimsal hamleler, uluslarasi alanda yogun ilgi görüyor ve ses getiriyor. “Gönüllü Son Hasat Yayim Projesi'' kapsaminda, Izmir' de hasat ve hasat sonrasi kayiplarin engellenmesi, tarlada kalan meyve ve sebzelerin sahiplerine ulastirilmasini amaçlayan gönüllüler Kinik’ta bir araya geldi.

Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer’in yani sira, Uluslararasi Damla Gönüllüleri Dernegi  temsilcileri, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak, Kinik Ilçe Kaymakami Erol Türkmen, Izmir Il Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Oktay Darcan, Konak Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ruhsan Özdemir Çiftçi, Kinik Ilçe Tarim Müdürü Yildirim Kavlak’in bulundugu heyete, gönüllüler eslik etti.

Birlikte israfi önlemek, çiftçiye destek olmak ve farkindalik olusturmak için bir araya gelen gönüllüler, sevgi ve toplumsal dayanismaya dikkat çekti. Birlik ve beraberlik içerisinde bütün sikintilarin üstesinden gelinecegi vurgulandi.

Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer,  ilçeye yapilan tarimsal yatirimlarin meyvesini her geçen gün aldiklarini belirterek  “Ilçemiz artik, Izmirimiz, yatirimcilarimiz ve uluslar arasi muhataplarimizla aradaki mesafeyi her anlamda kapatmistir. Yapilan yatirimlar ve hamleler sayesinde, basta ilçemizdeki üreticilerimiz olmak üzere bölge halkimiz emeginin karsiligini alacak ve hak ettigi yerde olacaktir.”

Ayrica katilimcilara tesekkürlerini ileten Baskan Dogruer, “her alanda ilçemizi ve bölgemizi anlatmaya devam edecegiz. El birligiyle bölgemizi kalkindirmak için bütün gücümüzle çalisacagiz” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °