KINIK ORGANIZE SANAYI BÖLGESI DOGALGAZA KAVUSUYOR

KINIK ORGANIZE SANAYI BÖLGESI DOGALGAZA KAVUSUYOR

Her geçen gün tarim ve sanayisi ile büyüyen Izmir'in yükselen degeri Kinik'ta 45 kilometre uzunlugundaki Aliaga-Kinik Dogalgaz boru hattinin tamamlanmasi ile Kinik OSB'de dogalgaz hatti döseme çalismalari basladi.

Izmirgaz tarafindan baslatilan, Kinik Aliaga arasi yaklasik 60 milyon lira yatirimla 45 kilometre Dogalgaz Çelik Boru Hatti'nin imalatinin tamamlanmasi ile Kinik’ta özellikle gelisen sanayi bölgesinde dogalgaz ile üretimin yapilmasi sorunsuz olarak saglanacak.

Yayakent ’te bulunan KINIK - RMA Istasyonu baglanan Botas ana boru hatti ile Kinik ve bölgesinin teknik anlamda sorunsuz gaz kesintisi yasanmadan gaz arzini saglayacagini belirten Baskan Dogruer, “Kinik OSB'de dogalgaz hatti döseme çalismalari basladi. Böylelikle gaz kesintisi olma riski ortadan kalkmistir. Kinik ilçemizde özellikle gelisen sanayi bölgesinde dogalgaz ile üretimin yapilmasi sorunsuz olarak yapilacak. Gelismekte ve büyümekte olan Kinik Organize Sanayi Bölgemize dogalgaz hattinin baglanmasi ile üretim, yatirim ve istihdam artacaktir. Bölgemize hayirli, ugurlu olsun” dedi.