KINIKLI KADINLAR SANAT ATÖLYELERINDE KADIN SANATÇILARLA BULUSTU

Kinik'ta Kadinlar Günü etkinlik haftasi sanat atölyeleri, siir ve müzik dinletileri ile devam ediyor.

Yerel 7.03.2022 10:45:13 0
KINIKLI KADINLAR SANAT ATÖLYELERINDE KADIN SANATÇILARLA BULUSTU

Kinik’ta kadinlar günü etkinlik haftasi kapsaminda, Kinik Belediyesi tarafindan düzenlenen Workshop ve Karma sergi Kinikli kadinlar tarafindan yogun ilgi gösterdi.

Kinik’ta kadinlar günü etkinlik haftasi kapsaminda, Kinik Belediyesi tarafindan düzenlenen, kadinin degerini vurgulamak ve farkindalik yaratmak adina, Izmir Sanat Grubu araciligiyla kadin temali Uluslararasi Karma Sanat Sergisi açilisi gerçeklesti.


Kinik Ögretmenevi çok amaçli salonunda gerçeklesen, Uluslararasi Karma Sanat Sergisinde Izmir Sanat Grubu araciligiyla Izmir'de ve Izmir disinda çesitli sanatsal etkinliklere ve projelere katilarak, egitimler ve çalistaylar düzenleyen, sanati sanatseverlerle bulusturan, 36 sanatçinin 120’e yakin yagliboya, suluboya, tezhip, minyatür, ebru, kaligrafi, karakalem, parsömen tablolari yerini aldi.

Kinik Belediyesi tarafindan sergiye katilan ressamlara ve yerli, yabanci farkli meslek gruplarindan olusan sanatçilara, Tesekkür Belgesi ve çiçek takdim edildi. 


8 Mart Kadinlar Günü etkinlikleri kapsaminda 5 Mart Cumartesi günü workshop etkinligi düzenlendi.  Kinik Ögretmenevinde kanun sanatçisi Zamina Babayeva Yalçin’in Kanun dinletisi esliginde, Izmir Sanat Grubu Sanatçilari, Workshop etkinlikleri kapsaminda yagliboya, suluboya, tezhip, minyatür, ebru, kaligrafi, karakalem, parsömen sanatini Kinikli sanatseverlerle bulusturdu.

“PARSÖMEN KAGIDI YAPIMI YOGUN ILGI GÖRDÜ”

 Bergamali Parsömen sanatçisi Meltem Demirel, Parsömen (Bergama Kagidi) kagidi yapimi gerçeklestirdi.


Sanatçi Meltem Demirel ile Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer’de eslik etti. Parsömen kâgidi yapimi sergilenirken, kâgidin tarihi hakkinda bilgiler verildi.

Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, “Bizler burada hayatin her alaninda oldugu gibi sanatsal faaliyetlerde de kadinin basarisini ve emegini hayranlikla izledik. Burada sanati sanatseverlerle bulusturan, kadin sanatçilarimiza tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.




Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °