Tarih: 27.06.2022 10:11

KINIKLI ÖGRENCI AKIL VE ZEKÂ OYUNLARINDA TÜRKIYE 2'NCISI OLDU

Facebook Twitter Linked-in


Türkiye Akil ve Zekâ Oyunlari Federasyonunun 10-12 Haziran 2022 tarihlerinde Diyarbakir'da düzenlemis oldugu Türkiye geneli Akil ve Zekâ Oyunlari Turnuvasinda Kinik’i Reversi alaninda temsil eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ögrencisi, Kadir Ertugrul Türkiye 2’incisi oldu.

Kinik’in gururu Kadir Ertugrul Türkiye 2.ligine giden yolculugu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda akil ve zekâ oyunlari kursuna katilmasi ile basladi. Kurs sirasinda yapilan okul içi turnuvada 1’inci olan Kadir Ertugrul, Kinik ilçesinde yapilan akil ve zekâ oyunlari turnuvasinda okulunu temsil etme hakki kazandi. Kinik turnuvasinda da 1’inci olan Kadir Ertugrul Kinik’i Izmir finallerinde temsil etme hakki kazanan Kadir Ertugrul Izmir’de yapilan il turnuvasinda Reversi’de birinci oldu. Izmir'deki basarisi Kadir Ertugrul'a  Izmir ilini Diyarbakir’daki turnuvada temsil etme hakki kazandirdi. Çalismalarina devam eden Kadir Ertugrul Diyarbakir’da yapilan finallerde Reversi’de 2’inci olarak 4. kez yapilan Türkiye Geneli Akil ve Zekâ oyunlari Turnuvalarinda Izmir adina ilk derece alan ögrenci oldu.

Kinikli Ögrenci Kadir Ertugrul’u, danisman ögretmeni Burak Yasa'yi ve Okul Müdürü Yasin Korkmaz’i makaminda agirlayan Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer, “Akil ve Zekâ Oyunlari Turnuvasinda Kinik’i temsil ederek, Türkiye 2’incisi olan evladimizi Kadir Ertugrul’u ve danisman ögretmeni Burak Yasa'yi bu büyük basaridan dolayi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —