Kinikli yetistiricinin yüzü gülüyor

Kinikli yetistiricinin yüzü gülüyor

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Kinikli yetistiricinin yüzü gülüyor

Kinik’tan koyun, keçi ve inek sütü alimi yapacagini duyuran Tarim Kredi Kooperatifi ilk alimi 1 Ocak Çarsamba günü gerçeklestirecek. 1 yillik sözlesme yapan kooperatif, Kinikli yetistiricilere 2020 yilinda sütlerini alma garantisi veriyor.

Kinik’taki süt fiyatlari ile ilgili gelismeleri yakindan takip eden Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer, Poyracik  Tarim Kredi Kooperatifinde Kooperatif Müdürü Nuran  Tekel'i ile birlikte küçükbas ve büyükbas hayvan yetistiricileri ile bir araya geldi. Dogruer, süt fiyatlari ile ilgili gelismelere dikkat çekerek  çiftçilerimizin bu konuda kuskuya kapilmamalarini süt alimlarinin Kooperatif garantörlügünde geçeklesecegini söyledi.

Tarim Kredi Kooperatifinin Kinik’tan koyun, keçi  ve inek sütü aliminin Kinikli yetistiriciler içinde büyük bir sevinçle karsilandigini dile getiren Baskan Dogruer: “Uzun bir süreden beri ilk devam Kinik’ta yetistiricinin yüzü gülüyor. Tarim Kredi Kooperatifinin Kinik’tan süt alacagini açiklamasi bile Kinik’ta süt fiyatlarinin yükselmesine neden oldu, yetistiricilik itibar kazandi.  Süt alan herkes yetistiricinin kapsina gidiyor, halini hatirini soruyor, ödemeler gününde yapiliyor. Bu durumdan çiftçilerimiz çok memnun” dedi.

Kinik Poyracik Mahallesi Tarim Kredi  Kooperatif Baskani  Nuran Tekeli'de  Kooperatifinin ilk alimi 1 Ocak Çarsamba günü yapacaginin  belirterek“Tarim Kredi Kooperatifi hem merkez mahallelerde hem 20 köyümüzden süt alimi yapacak. Ilk olarak Poyracik bölgesinden alim baslayacak. Gelen talep dogrultusunda organizasyon 29 köyü kapsayacak. Ayrica anlasmali oldugumuz bir firma süt toplarken üreticinin ücret ödemde muhatabi sözlesme yapmis oldugu Tarim Kredi Kooperatifi olacak" dedi.

Tarim Kredi kooperatifinin Kinik’tan süt alacagini açiklamasi süt fiyatlarini ve yetistiriciye olan ilgiyi artirdi. Tarim Kredi Kooperatifinin süt toplama araçlarinin köyleri gezmesi ile  sütte fiyat yükselme trendinin  daha da artacagi ve  süt fiyatinin bölgede  hak ettigi degere kavusacagi ifade edildi.


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °