KINIK'TA 32. GELENEKSEL DEVE GÖSTERISI FESTIVALI YAPILDI

Kinik'ta 32. Geleneksel Deve Gösterisi Festivali düzenlendi.

Yerel 21.02.2022 10:02:27 0
KINIK

Kinik Belediyesi ile Poyracik Deveciler Derneginin düzenledigi 32. Geleneksel Deve Gösterisi Festivali' saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasi ile basladi.

Farkli bölgelerden katilan 130 deve kiran kirana kupa mücadelesi verdi. Mücadele sonucunda kupalari protokol üyeleri tarafindan verildi. Yogun ilginin oldugu festivale yaklasik  15000 vatandas katildi. 

Festivalde konusma yapan Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer  ‘’Bu yil 32’ncisini düzenledigimiz Geleneksel Deve Gösterisi Festivaline katilan herkesi sevgiyle selamliyorum. Deve güreslerinin, örf ve adetlerimizde önemli bir yeri var. Bu gelenegi yillardir yasatiyoruz. Burada birlik beraberlik ve coskuyu gösteren manzara mutluluk verici.” dedi.


Festivale MHP Genel Sekreter Yardimcisi Milletvekili Tamer Osmanagaoglu, MYK Üyeleri Tarkan Toper, Fatih Çetinkaya ve çok sayida siyasetçi katildi.

Festivalde ayrica Firat Çakiroglu Parki'nda “Firat Çakiroglu Resim Sergisi” ile gerçeklesti. Resim sergisi açilisi ardindan Mehteran esliginde Kortej Yürüyüsü ve Atatürk Meydaninda Keskek Hayri yapildi. Sehitlerin anisina mevlit-i serif okundu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °