KINIK'TA MADEN FACIASI!

KINIK

Izmir'in Kinik ilçesinde bir maden ocaginda göçük meydana geldi. Olayda çok sayida madenci yaralandi.

Kinik ilçesinde madende göçük meydana geldi.  Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.S.’ye ait kömür ocaginda patlama meydana geldi.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Patlama nedeniyle göçük altinda çok sayida isçinin kaldigi ögrenildi. Grizu patlamasi oldugu belirtilen olay sonrasi Izmir ve Manisa’dan saglik ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Olayda yaralanan isçilerle ilgili bakan ve kamu kurumlarindan ise birbirinden farkli açiklamalar geldi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca, “Izmir Kinik'taki bir maden ocaginda, patlama sonrasi meydana gelen göçükte 9 kisi yaralanmis, yaralilar Acil Ambulansla hastanelere nakledilmistir. Ilk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir. Izmir'e, bütün halkimiza geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

Koca gece saatlerinde ise yarali sayisinin düzeltildigini belirterek, “Izmir Kinik'ta bir maden ocaginda yasanan göçük olayinda yaralanan 18 kisi Kinik, 6 kisi Bergama, 21 kisi Soma Devlet Hastanesinde tedavi altindadir. Yarali sayisini 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 saglik personeli görevlendirilmistir” dedi.

Sirketten yapilan açiklamada, dün gece saat 20.40'ta Kinik ilçesi sinirlarindaki linyit madeninde kaza meydana geldigi hatirlatildi.

Yaralilara sifa ve tüm madencilere geçmis olsun dilekleri de paylasilan açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"Ayak arkasindaki boslugun ani oturmasi ile meydana gelen basincin etkisiyle olusan güçlü hava ve toz akimi neticesinde, çogu ayakta tedavi edilen arkadaslarimiz dahil toplam 45 kisi etkilenmistir. 3 ayri hastaneye sevk edilmis arkadaslarimizin çogunlugu taburcu edilmistir, 10 arkadasimizin tedavisi devam etmektedir. Söz konusu olayda herhangi bir can kaybi olmamasi en büyük tesellimiz olmustur. Vardiyada yer altinda görevli tüm çalisma arkadaslarimiz derhal tahliye edilerek, tahlisiye ekiplerince yer alti güvenlik tedbirleri alinmistir. Meydana gelen olayin herhangi bir patlama veya göçükle ilgisi bulunmamaktadir."