KINIK'TA TIBBI AROMATIK BITKILER IHTISAS OSB IÇIN TOHUM TOPRAKLA BULUSTU

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Saglik, Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi' projesinin ilk adimlari Kinik'ta atildi.

Güncel 28.04.2021 12:14:44 0
KINIK

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Saglik, Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi’ projesi Kinik’ta hayata geçti.

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan, Izmir Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün de destegiyle tarimsal üretimin yapilmasi amaciyla hazirlanan “Üreticiye Kazanç Tüketiciye Saglik Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi Projesi” nin Kinik’ta ilk adimlari atildi.

‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Saglik, Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi’ kapsaminda Kinik Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile birlikte Kinik Belediyesine  ait alanda kimyon ve anason ekimi gerçeklestirilerek proje hayata geçti.

“Hayirlisi olsun”

Kinik Belediye Baskani Dr.Sadik Dogruer, “Türkiye’de ilk Bitkisel Üretim OSB olacak bu proje için ilk adimlari atmanin mutlulugu ve heyecani içindeyim.Hepimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum.Mayis ayinda da stevia ,adaçayi ve aynisefa bitkileri için planlama yapiliyor’’ dedi


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °