KISA FILMIN UZUN SOLUGU IZMIR KISA FILM FESTIVALI

KISA FILMIN UZUN SOLUGU IZMIR KISA FILM FESTIVALI

Bir kent klasigi haline gelen ve binlerce Izmirli'nin sonbahar ritüeli haline gelen Izmir Kisa Film Festivali'nin 22. kez sinemaseverler ile bulusmasi için çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Sinema duayenlerinden yabanci yönetmenlere kadar sinema dün

Izmir Kisa Film Festivali 22. kez yola çikiyor.

Izmir'de araliksiz olarak devam eden en uzun soluklu sinema festivali olan Izmir Kisa Film Festivali, hazirliklarini tüm hizi ile sürdürüyor. Geçtigimiz yil Kültür Bakanligi, Izmir Büyüksehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlügü, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Fransiz Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi ve Migros'un katkilari ile gerçeklesecek, 

Bir kent klasigi haline gelen ve binlerce Izmirli'nin sonbahar ritüeli haline gelen Izmir Kisa Film Festivali'nin 22. kez sinemaseverler ile bulusmasi için çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Sinema duayenlerinden yabanci yönetmenlere kadar sinema dünyasinin yogun ilgisiyle karsilasan festival için basvuru heyecani simdiden sosyal medyayi da sardi.

Festival tarihi 22 Kasim – 28 Kasim

22 Kasim – 28 Kasim 2021 tarihleri arasinda düzenlenecek festivalin hazirliklari, filmlerin degerlendirilme süreci ile devam ediyor. 112 ülkeden 3700 filmin basvuruda bulundugu Izmir Kisa Film Festivali zengin programi ile Izmirli sinemaseverlere sinema dolu bir hafta geçirmeyi hedefliyor.  

Festivalde bu yil egitimlerin ve proje yarismalarinin yer alacagi Izmir Film Lab ismi ile yeni bir bölüm de yer aliyor. Son basvuru tarihinin 15 Ekim 2021 oldugu proje yarismasinda büyük ödül 10.000 TL. Kisa Film Yönetmenleri Dernegi ile gerçeklestirilecek olan yarismaya  Izmir Kisa Film Festivali sosyal medya hesaplarinda bulunan formdan basvuru yapilabilir.

Izmir Kisa Film Festivali'ne Avrupa'dan Destek


Izmir Kisa Film Festivali'ni gerçeklestiren Izmir Sinema Kültür ve Egitim Dernegi, Covid 19 küresel salgin nedeni ile festivalin dijital yönünün ön plana çikmasi ve güçlendirilmesi için basvuruda bulundugu, Almanya Federal Disisleri Bakanligi Kültür ve Egitim Organizasyonlari , Goethe ve diger ortaklar tarafindan desteklenen ''Hilfsfond 2021'' fonundan yararlanmaya hak kazandi (https://www.goethe.de/en/uun/auf/hlf.html). Dünya genelinde 500'den fazla basvuru arasindan seçilen festival dijitallestirme projesi ile saglanan ekipmanlar festivalin dijital yönünü sürdürmek ve Covid-19 salgininin etkilerini azaltmak için kullanilacak. 

Fransiz Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarik Akan Gençlik Merkezi ve festivalin internet sitesi üzerinden gerçeklestirilecek gösterimlerle, bu yil da 400 kadar kisa filmi sinemaseverlerle bulusturmayi hedefleyen festival ekibi; her yil oldugu gibi bu yil da ziyaretçilerine dopdolu bir sinema haftasi yasatmayi planliyor. Film gösterimleri disinda, basarili oyuncularla söylesiler, duayen sinemacilarla paneller ve yetkin isimlerle atölyeler içeren festival, genis programiyla da kisa film konusundaki farkindalik çitasini biraz daha yükseltiyor.