KISIN KURUYAN CILDINIZI CANLANDIRMANIN DOGAL YOLLARI

Kis aylarinda soguk, nemsizlik ve rüzgâr gibi nedenler cildimizin kurumasina, gerilmesine ve pul pul dökülmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, kis aylarinda saglikli cilt dokusunun korunmasi için hindistan cevizi yagi, susam yagi ve kenevir tohumu yagi gibi

Sağlık 22.12.2021 15:09:29 0
KISIN KURUYAN CILDINIZI CANLANDIRMANIN DOGAL YOLLARI

Havalarin sogumasiyla beraber basta ellerimiz, dirseklerimiz ve bacaklarimiz olmak üzere vücudumuzun pek çok kisminda cildimizin kurudugunu ve gerildigini hissetmeye basliyoruz. Giderilmeyen cilt kurulugu zamanla cildin elastikiyetinin kaybedilmesine ve yas alma belirtilerinin daha erken görülmesine sebep olabilirken, deri çatlamalarini da beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar, vücut bakiminda faydali yag asitleri, vitaminler ve mineraller yönünden zengin olan hindistan cevizi yagi, susam yagi ve kenevir tohumu yagi gibi soguk sikim yaglara yer verilmesini öneriyor. 

 

DOGAL KORUYUCU SUSAM YAGI 

Özellikle Çin ve Hint tibbinda önemli bir yere sahip olan susam yagi, içerdigi E vitamini ve antioksidanlar sayesinde kis döneminde cildinizi destekliyor. Ayni zamanda her mevsim günese karsi dogal bir koruma sagliyor.


KENEVIR TOHUMU YAGI ILE CILDINIZ ISILDASIN 

Besleyici özelligi ile tercih edilen içeriklerden biri olan kenevir tohumu yagi içeriginde dogal olarak omega-6 yag asidi olan linoleik asit bulunmasinin etkisiyle normal cilt sagliginin korunmasina yardimci oluyor. Dustan sonra vücut bakiminda düzenli kullanildiginda kurulugun azaltilmasinda destekleyici rol oynarken cilt elastikiyetinin arttirilmasini da destekliyor. Ayrica gözenek tikama riski yani komedojeniklik degerinin 0 olmasi sebebiyle akne ve komedon olusumuna sebep olmuyor ve tüm cilt tipleri için saglikli bir alternatif haline geliyor.


CILT BARIYERININ GÜÇLENMESINDE HINDISTAN CEVIZI YAGI

Cilt ve saç sagligi için önemli içeriklerden biri olan, E vitamini yönünden oldukça zengin hindistan cevizi yagi,  düzenli kullaniminda özellikle kuru ciltleri besleyerek çatlak ve pullanma gibi sorunlarin giderilmesini destekliyor.


Neredeyse her evde bulunan ve bakim rutinlerinde pek çok kisinin olmazsa olmazi olan Hindistan cevizi yagi, ayni zamanda gidalarla kullanimda da tercih ediliyor. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °