KIYI VE SU ALTI TEMIZLIGI YAPILDI

KIYI VE SU ALTI TEMIZLIGI YAPILDI

Gündem 28.12.2020 06:06:49 0
KIYI VE SU ALTI TEMIZLIGI YAPILDI

Izmir’in Aliaga ilçesi Atatürk Mahallesi’ne bagli Tavsan Adasi’nda çevre gönüllüleri tarafindan temizlik çalismasi yapildi.

Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi (ALDER) ile Aliaga Sualti Sporlari ve Yelken Kulübü isbirliginde gerçeklestirilen etkinlige Aliaga Kaymakami Erhan Günay, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Garnizon Komutani Faruk Altun, Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Bayhan, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Sube Baskani Adem Simsek, Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi Baskani Naci Biçer, Aliaga Sualti Sporlari ve Yelken Kulübü Baskani Ali Duman, dernek üyeleri ve çevre gönüllüleri katildi.

Etkinlik süresince kiyi temizligi ve su alti temizliginin yani sira fidan dikimi gerçeklestirilerek canlilar için yiyecek birakildi. Yapilan kiyi temizligine protokol üyeleri de destek verdi. Temizlik çalismasi sonrasinda sekiz poset çöp toplandi. Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi ile Aliaga Sualti Sporlari ve Yelken Kulübü üyeleri tarafindan gerçeklestirilen flyboard ve jetski gösterileri de katilimcilardan begeni topladi.

ALDER BASKANI NACI BIÇER: “TAVSAN ADASI IÇIN ÜZERIMIZE DÜSEN SORUMLULUGU YERINE GETIRECEGIZ”

Tavsan Adasi’ndaki temizlik çalismalarini düzenli olarak gerçeklestirdiklerini belirten Aliaga Amatör Balikçilar ve Deniz Sporlari Dernegi Baskani Naci Biçer, “Kiyi ve su alti temizliginin yani sira adada yasayan canlilarin yiyecek ve su ihtiyaçlarini karsiliyoruz. Bu ada biz balikçilar için çok önemli bir yer. Firtinali zamanlarda bu adaya siginiyoruz. Adanin tek problemi su sorunudur. Onu da çok yakin bir zamanda çözecegiz. Kaymakamligimiz ve belediyemiz bu konuda çalismalarini sürdürüyor. Daha yasanilabilir bir Tavsan Adasi için bizlerde üzerimize düsen sorumlulugu yerine getirecegiz” dedi.   


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °