Tarih: 09.03.2021 14:10

Kiz Kardesim Projesi 2021'de kirsalda kadin çiftçileri ve tarimsal kalkinma kooperatif ortagi olan kadinlari girisimcilige hazirlayacak

Facebook Twitter Linked-in

T.C. Tarim ve Orman Bakanligi ile Coca-Cola Türkiye, kadin girisimcileri ve Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ortagi olan kadinlari desteklemek amaciyla isbirligi yapacak. Coca-Cola Türkiye’nin destekledigi,  Kiz Kardesim Projesi kapsaminda yapilan bu isbirligi ile kadin girisimcilerin ve Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ortagi olan kadinlarin ticari faaliyetlerini güçlendirmeleri ve satis-pazarlama alanlarinda rekabet yeteneklerinin artirmalari için egitimler verilecek. 

Kiz Kardesim Egitim Programi kapsaminda, Türkiye genelindeki kadin çiftçiler ve tarimsal kalkinma kooperatif ortagi olan kadinlar olmak üzere 1.000 kadin girisimci hedefleniyor. Bugüne kadar 100 bin kadina destek olan Kiz Kardesim Projesinde 2021 yilinda 250 bin kadina ulasilmasi hedefleniyor.

Projenin is birligine dair imza töreni, 9 Mart 2021 tarihinde Tarim ve Orman Bakanligi’nda gerçeklestirildi. Tören, Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli, Tarim ve Orman Bakanligi Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece ve Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Basak Karaca’nin katilimi ile yapildi.

Coca-Cola Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Habitat Dernegi isbirligiyle kadinlarin ekonomik hayata katilimini desteklemek amaciyla 2015 yilindan bu yana yürütülen Kiz Kardesim Projesi, T.C Tarim ve Orman Bakanligi’nin sagladigi isbirligi destegi ile daha fazla kadin girisimciye ulasacak. Kiz kardesim projesinin saglayacagi egitimler ile kadin girisimcilerin ve Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ortagi olan kadinlarin ekonomik kalkinmada daha etkin rol almalari hedefleniyor.

Coca-Cola Türkiye ile Tarim ve Orman Bakanligi arasinda imzalanan protokolle Kiz Kardesim portali üzerinden kadin girisimci ve Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ortagi olan kadinlara yönelik; temel finans, dijital pazarlama ve tasarim ile tarimsal egitim programlari düzenlenecek. Programi basari ile tamamlayan kadinlara sertifika verilecek. 


Tarim ve Orman Bakanligi Bakan Yardimcisi Ayse Aysin Isikgece is birligi ile ilgili degerlendirmesinde “Çok önemli yeteneklere ve niteliklere sahip tarimda kadin girisimcilerin sayisinin daha da artmasini istiyoruz. Bakanlik olarak desteklerimizle her zaman sizlerin yaninizda oldugumuz bilmenizi istiyoruz. Kamu kurum ve kuruluslarin yani sira özel sektör ve sivil toplum kuruluslarimizin kirsalda yer alan kadinlara yönelik hazirladigi projelerin artmasi yönünde çalismalarimizi sürdürecegiz. Coca-Cola Türkiye’nin yürüttügü Kiz Kardesim Projesi kapsaminda imzaladigimiz protokolün kadin çiftçilerimize yönelik verilecek egitim ve destekler ile kadinlarimizin ekonomiye katkisini daha da artiracagiz.” Diye konustu. 

Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü Basak Karaca isbirligine ilgili yaptigi açiklamada, “Kiz Kardesim projesinin, Tarim ve Orman Bakanligi’nin sagladigi isbirligi ile yolculuguna güçlenerek devam edecek. Tarim sektöründe emek veren kadinlara da ulasma imkani sunulacak bu is birliginden dolayi çok mutluyuz. 2015 yilindan bu yana Türkiye’de “Kiz Kardesim” projesini destekliyoruz. Projemizle; 15-55 yas arasindaki kadinlarin gerekli bilgi-becerilerle donatilarak, ekonomik hayata katilimi konusunda güçlenmeleri için çalisiyoruz.  Bugüne kadar 100 bine yakin kadina ulastigimiz Kiz Kardesim projemizle 2021 yili sonu itibariyle 250 bin kadinin toplumsal ve ekonomik hayata katilimina destek olmayi hedefliyoruz. Yeni isbirlikleri ile daha fazla kadinin hayatina dokunmaya, yerel kalkinmada aktif rol almalarini desteklemeyi sürdürecegiz.” dedi

Egitim programini basari ile tamamlayan kadinlara sertifika verilecek

Coca-Cola Türkiye ile Tarim ve Orman Bakanligi arasinda imzalanan protokolle Kiz Kardesim portali üzerinden kadin çiftçilere ve Tarimsal Kalkinma Kooperatifleri’ndeki kadinlara yönelik; temel finans, dijital pazarlama ve tasarim ile tarimsal egitim programlari düzenlenecek. Programi basari ile tamamlayan kadinlara sertifika verilecek. Kiz Kardesim TIR’i ile belirlenecek illerde yerinde egitim programlari düzenlenecek. Mentor destegi ve kadin girisimcilerin katilimcilarla bir araya gelerek basari hikayelerini anlattigi “ilham bulusmalari”nin da kapsama alindigi is birligi ile ayrica, kadinlarin ürettigi ürünlerin dijital mecralarda yer almasina destek olunarak kadinlarin emekleri ekonomiye kazandirilacak. Ayrica egitimleri basari ile tamamlayan kadin girisimcilere ödül verilmesi planlaniyor. 







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —