Tarih: 13.05.2022 13:43

KIZ KARDESIM PROJESI HIBE PROGRAMI'NA BASVURULAR BASLADI

Facebook Twitter Linked-in


Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), Habitat Dernegi ve Coca-Cola Türkiye ortakliginda, kadinlarin ekonomik hayata katilimini desteklemek amaciyla yürütülen Kiz Kardesim Projesi kapsamindaki üçüncü hibe programinin basvuru süreci devam ediyor. Üçüncü Kiz Kardesim Hibe Programi’nda hem hibe verilecek kadin sayisi hem de hibe tutari geçtigimiz yila oranla iki kat artirildi. Kiz Kardesim Hibe Programi 2022 ile toplamda 3 milyon TL’lik destek saglanacak.

2015 yilindan bu yana kesintisiz devam eden ve etki alanini sürekli genisleten projede bu yil hibe verilecek girisimci kadin sayisi ve hibe miktari iki kat artirildi. Üçüncü Kiz Kardesim Hibe Programi ile 60 girisimci kadina 50 biner TL olmak üzere toplamda 3 milyon TL’lik destek saglanacak. Imalat, yeme ve içme, bilgi ve iletisim, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektörlerinden girisimci kadinlar, https://www.kizkardesim.net/ üzerinden bilgi alabilecek ve programa basvuruda bulunabilecek.

2015 yilindan bu yana kesintisiz olarak devam eden Kiz Kardesim Projesi’yle bugüne kadar Türkiye genelinde 15-55 yas arasi 429 bin kadina egitim, hibe programlari ve ilham bulusmalari ile ulasildi. Proje kapsaminda 2019 yilindan itibaren düzenlenen hibe programlari ile 41 girisimci kadina toplamda 1.040.000 TL hibe destegi saglandi. Üçüncü hibe programi ile 81 ilden seçilecek 60 girisimci kadinin is gelistirme süreçlerinin güçlenmesine katki saglamak amaciyla 50 biner TL’lik hibe desteginde bulunulacak. Girisimci kadinlar 15 Haziran 2022 tarihine kadar kizkardesim.net üzerinden programa basvuruda bulunabilecek.


DESTEK VERILECEK SEKTÖRLERIN KAPSAMI GENISLETILDI

2022 yili Hibe Programi 4 asama halinde gerçeklestirilecek. Online basvurularin tamamlanmasinin ardindan degerlendirme sürecini takiben bölgesel mülakatlar gerçeklesecek. Bölgesel mülakati basariyla geçen girisimci kadinlar Hibe Programi Egitim Kampi’na katilarak kamp müfredatlarini içeren bir egitim alacak. Egitim sonunda gerçeklesecek final degerlendirmelerini basariyla tamamlayan 60 girisimci kadin is gelistirme hibesiyle desteklenecek ve projenin finansal kurum is birligi kapsaminda Akbank’in avantajli destek paketlerinden yararlanacak. Imalat, yeme ve içme, bilgi ve iletisim, konaklama ve yiyecek hizmetleri sektöründe faaliyette bulunan girisimci kadinlar hibe programina basvuruda bulunabilecek. 


YENI IS BIRLIKLERI ILE YIL SONUNA KADAR 700 BIN KADINA ULASMAK HEDEFLENIYOR

Geçtigimiz 7 yilda Türkiye’nin 81 ilindeki kadinlarla bir araya gelen Kiz Kardesim Projesi, etki alanini farkli alanlardaki is birlikleriyle her geçen gün artiriyor. Proje kapsaminda; Ögretmen Akademisi Vakfi (ÖRAV) ve T.C. Milli Egitim Bakanligi’nin yani sira T.C. Tarim ve Orman Bakanligi is birlikleriyle binlerce kadina ulasildi. Proje 7’nci yilina da yeni is birlikleri ile girdi. Akbank ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) de Kiz Kardesim Projesi destekçileri arasina katildi. Proje ile yil sonuna kadar 700 bin kadina ulasmak hedefleniyor.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —