Kizi Babasi Için Sosyal Medyadan Hayat Istedi

Kizi Babasi Için Sosyal Medyadan Hayat Istedi

25 yasindaki Buse Turan, tedavi gördügü hastanede acil karaciger nakli babasi için sosyal medya hesabindan bagis çagrisinda bulundu. Umutla organ beklediklerini anlatan Turan, yaptigi açiklamada, "Izmir Katip Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesinde t

Hastanedeki doktor ve saglik çalisanlarinin kendileriyle çok yakindan ilgilendigini anlatan Turan, “Onlarin sayesinde pandemi döneminde babam hayatta, uygun organ bulunursa saglikli bir yasam sürecek” dedi.

Izmir’in Kemalpasa ilçesine bagli Bagyurdu beldesinde çiftçilik yapan Özden Turan (55), bir ay önce gözlerindeki sarilik ve halsizlik nedeniyle Turgutlu Devlet Hastanesi’ne basvurdu. Yapilan tetkiklerde siroz tanisi konan Turan, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesine gitti. Karnindan sivi çekilen Turan’a bir hafta sonra randevu almasi gerektigi söylendi. Kizi Buse Turan babasi için Izmir’de bir hastane arastirmaya basladi. Izmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde giden Turan’a doktorlar tarafindan hayati riskinin bulunmasi nedeniyle hemen Gastroenteroloji Servisine yatisi yapildi.


Yardim Çagrisi

Turan’in birinci derece yakinlarinda ayni kan grubu tasiyan gönüllü vericinin çikmamasi üzerine gözler, akraba disi ve kadavradan organ nakline çevrildi. Bir umutla organ bekleyen Özden Turan’in yani basinda bekleyen kizi Buse Turan (25), sosyal medya hesabindan babasi için bagis çagrisi yapti.

Hastanede doktorlarin ve tüm saglik personelinin kendileriyle yakindan ilgilendigini anlatan Buse Turan, “Babamin sagligi için herkes burada yogun bir çaba gösteriyor. Pandemi döneminde zor kosullarda çalisan saglik personellerimize minnettariz” dedi.

Babasinin bir an önce sagligina kavusmasi için uygun organ bulunmasi gerektigini anlatan Turan, organ bagisi için gönüllü olmak isteyen kisilere yardim çagrisinda bulundu.