Tarih: 08.01.2024 19:25

KIZIL GONCALAR RTÜK'E TAKILDI

Facebook Twitter Linked-in

 

Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı dizi de çocuk yaşta tarikat tarafından evlendirilen Meryem ile seküler bir doktor olan Levent'in kesişen hayatını anlatan dizi tarikatların hedefi haline gelmiş ve RTÜK tarafında inceleme başlatılmıştı.

RTÜK'ün başlattığı inceleme sonucu RTÜK’ün 9 milyon TL idari para cezası ile 2 kez program durdurma cezası verdi. Gold Film imzalı diziyle ilgili RTÜK’ün aldığı karara karşı hem FOX, hem de yapım şirketi harekete geçmiş ve dava açmıştı. RTÜK “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılık nedeni ile FOX TV'ye iadri para cezası ve 2 kere yayını durdurma kararı vermişti.

 

YAPILAN BAŞVURU REDDEDİLDİ

Yılbaşı tatili sonrası dizinin 3. bölümünün ekrana gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Diziyle ilgili İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararı için yapılan başvuru reddedildi.

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut sosyal medya platformu X'de yaptığı açıklama ile dizinin yayın durdurma kararının mahkeme tarafından onaylandığını bildirdi.

Faruk Turgut,"Bu Akşam yayın yok.İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi ,RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı.Kızılgoncaların yayınını yapamıyoruz." paylaşımında bulundu.

#KızılGoncalar
Bu Akşam yayın yok.İdare mahkemesi ve Bölge idare mahkemesi ,RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı.Kızılgoncaların yayınını yapamıyoruz.

— FARUK TURGUT (@FARKTRGT) January 8, 2024

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —