Tarih: 11.04.2021 12:22

KIZILAY IZMIR ILE BAYINDIR'DA 'SAGLIKLI KÖY OKULLARI'

Facebook Twitter Linked-in

Genç Kizilay Izmir Gönüllüleri “Saglikli Köy Okullari” projesi kapsaminda Izmir’in Bayindir ilçesine bagli Kizilkeçili Ilkokulunu ziyaret etti. 

Ziyaretlerde Genç Kizilay Izmir yönetim kurulu üyesi ve Halk Sagligi Uzmanlari Dernegi Ögrenci Çalisma Grubu üyesi Merziye Gökçe Göksu, snellen levhasi (göz eseli) ve renk körlügü testlerini kullanarak ögrencilerde görme bozukluklarini tespit etti. Çocuklarda gelisme geriligi olup olmadigini inceledi.  Genç Kizilay Izmir yönetim kurulu üyesi ve stajyer dis hekimi Azmi Asoglu’da çocuklara dogru dis firçalama teknikleri hakkinda bilgi verdi ve genel dis kontrollerini gerçeklestirdi.

Genç Kizilay Izmir gönüllüleri çocuklarla keyifli zaman geçirmeyi de ihmal etmedi. Ekip çocuklari saglik konusunda bilinçlendirirken oyuncaklar dagitti ve miniklere Kizilay’i tanitan keyifli videolar izletti. Çocuklarla oyunlar oynayan ve onlarla güzel bir gün geçiren gönüllülere, IYTE Tasarim Toplulugu da eslik etti.

Etkinlik boyunca gönüllülere eslik eden ve onlari destekleyen Bayindir Belediye Baskan Yardimcisi ve Bayindir Kizilay Temsilcisi Osman Kadan: “Bu kiymetli etkinlik için Genç Kizilay Izmir ekibine çok tesekkür ediyoruz. Gençlerin böyle güzel faaliyetler gerçeklestirdigini görmek mutluluk verici. Bizler de Bayindir Belediyesi olarak her zaman onlara destek olmaya çalisacagiz. Genç Kizilay Izmir ekibini baska etkinliklerle de yine Bayindir’a bekliyoruz.” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —