Klimasi olanlar; dikkat!

Antalya Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünce, geçen yil gürültü kirliligine yönelik denetimler ve sikayetler üzerine yürütülen çalismalar kapsaminda 9 milyon 900 bin lira ceza yazildi. Klimasi fazla ses çikardigi için komsusunu rahatsiz eden, gerekli tamir

Güncel 20.02.2021 20:09:59 0
Klimasi olanlar; dikkat!

AA muhabirinin Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünden aldigi bilgiye göre, Müdürlük ekipleri 2020'de çevre kirliliginin yani sira gürültü kirliliginin de önüne geçilmesi için etkin bir mücadele verdi. Sik sik denetimler yapan ve gelen sikayetleri degerlendiren ekipler, geçen yil gürültü kirliliginden 9 milyon 900 bin lira ceza kesti. Bu cezalarin 9,2 milyonu isletmelere, 700 bin lirasi ise kisilere uygulandi.

KLIMA SESINE CEZA

Uygulanan cezalar arasinda klima gürültüsü dolayisiyla kesilenler dikkati çekti.

Kentte bir apartmandaki dairenin klima motorunun yüksek ses çikarmasindan rahatsizlik duyan komsu Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügüne sikayette bulundu. Söz konusu apartmana giden ekip, klimasindan ses gelen kisiyi uyardi, gürültü sorununun giderilmesi için süre tanidi. Verilen sürede klimasina gerekli tamirat ve bakimi yaptirmayan kisiye gürültü kirliliginden 14 bin 740 lira ceza uygulandi.

Antalya'da klimalari normalden fazla ses çikararak çevredekileri rahatsiz eden 4 isletmeye de 14 bin 740'ar lira ceza kesildi.

GÜRÜLTÜ SINIRI 5 DESIBEL

Ekipler, kontrole gittiklerinde ilk olarak ses çikaran klimayi kapattirip sikayetçi komsunun evinden hassas cihazla ses ölçümü yapiyor. Daha sonra sikayet edilen klimayi çalistiran görevliler, yine ayni evden ikinci kez ölçüm yapiyor. Klima açikken ölçülen ortam sesi, kapaliyken ölçülenden yasal sinir olan 5 desibelin üstünde çikarsa cezai islem uygulaniyor.

Verilen sürede gürültü kirliligi ortadan kaldirilmazsa, klimanin sahibine 3 katina kadar ceza kesebilen ekipler, sorunun devam etmesi halinde valilige basvurarak klimanin söktürülmesini saglayabiliyor.

Öte yandan, denetimlerde, is yerlerinde, atölyelerde ve eglence mekanlarinda gürültü kirliligine neden olanlara da ceza kesildi. (AA)




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °