Kocatepe Zafer Yürüyüsü'nde büyük cosku

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Afyon'dan Izmir'e uzanan Zafer ve Anma Yürüyüsü'nün ikinci gününde Kocatepe etabini CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ile yürüdü.

Yerel 26.08.2022 11:24:38 0
Kocatepe Zafer Yürüyüsü

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Afyon’dan Izmir’e uzanan Zafer ve Anma Yürüyüsü’nün ikinci gününde Kocatepe etabini CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal ile yürüdü. 14 kilometrelik Çakirözü-Kocatepe etabinda Türkiye’nin dört bir yanindan yurttaslarla sabaha karsi Kocatepe'ye varildi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan kentin kurtulusunun 100’üncü yili anisina düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüsü'nün ikinci günü de heyecan ve cosku içinde geçti. 9 Eylül'de Izmir'de son bulacak 400 kilometrelik tarihi yürüyüsün Çakirözü-Kocatepe etabina Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal da katildi. Büyük Taarruz'da Atatürk'ün komutasinda sevk ve idarenin yapildigi Kocatepe'ye yürüyüste kafileye CHP ve DP yöneticileri, milletvekilleri, meclis üyeleri, dagcilik gruplari ve halk katildi.  


Kiliçdaroglu: Mücadelenin baslangici burasi olsun

14 kilometrelik Çakirözü-Kocatepe etabinda Türkiye’nin dört bir yanindan yurttaslarla sabaha karsi Kocatepe'ye varildi. Kocatepe Atatürk Aniti'na çelenk birakildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Yüzüncü yilda burada olmaktan son derece mutluyum. Artik önümüzdeki yüzyila bakmaliyiz. Güzel bir Türkiye'de, bagimsiz ve demokratik bir Türkiye'de yasamak için insanlar hayatlarini verdi. Bize düsen görev; ikinci yüzyilda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslarinin kurdugu Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandirmaktir. Onun için de her birimiz daha güzel bir gelecek insa etmek için mücadele etmeliyiz. O mücadelenin baslangici da burasi olsun diyoruz” dedi.


Uysal: Ecdadimizi andik

Demokrat Parti (DP) Genel Baskani Gültekin Uysal ise “Bu anlamli yürüyüsle 'iman varsa imkân da vardir' diyerek yürüyen ecdadimizi andik. Büyük lider, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk'ün sahsinda tüm mücadele arkadaslarini rahmet ve minnetle aniyoruz” ifadelerini kullandi.

Soyer: Atalarimizin izinden yürüyoruz

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer ise Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gururla  yürüdüklerini belirterek “100 yil önce atalarimiz bu cennet vatani bize emanet etmek için olaganüstü bir zafer kazandi ve Cumhuriyet kuruldu. Bugün de Çakirözü  Köyü'nden Kurtulus Ordusu'nun katettigi 14 kilometrelik yolu gece yürüyerek Afyon Kocatepe'ye sabaha karsi ulastik. Türkiye'nin dört bir yanindan gelen binlerce yurtasimizla kucaklastik 100 yil öncenin heyecani yeniden yasadik. Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu ve parti yöneticilerimizin de yürüyüse katilmasi bizi ayrica onurlandirdi. 9 Eylül'de herkesi Izmir'deki büyük kutlama törenlerine bekliyoruz" dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °