Tarih: 06.02.2021 12:15

Kokoskov: ''Dünyanin en büyük kulübünü temsil ediyoruz''

Facebook Twitter Linked-in

THY Euroleague'de oynadigi son dokuz karsilasmadan galip ayrilan Fenerbahçe Beko'nun basantrenörü Igor Kokoskov, Tivibu Spor'un konugu oldu. Volkan Günak'in sorularini içtenlikle cevaplayan Kokoskov, birçok konuda önemli açiklamalarda bulundu. Küçükken yasadigi kazayla ilgili konusan Kokoskov, ''Oynayabildigim kadar basketbol oynamak istiyordum ama kaza nedeniyle olmadi. Hayatim bir anda degisti. Bazen koçlarin toplandigi sunumlarda ve konferanslarda bana oyun felsefem hakkinda soru soruyorlar. Benim bir felsefem yok, sadece fikirlerim var. Kendimi o kadar övmem. Filozof ya da dâhi degilim. Sevdigim bir isi yaptigim için sansliyim. Hayatim boyunca spora ilgiliydim. Bagimsiz, lise takimi ya da küçük basketbol okulu da çalistirsam bu isi yapmak isterdim'' diye konustu.

Guduric'in dönüsü bizi olumlu etkiledi

Fenerbahçe bas antrenörü, ''Marco Guduric’in geri dönüsü bizi olumlu yönde etkiledi. Marco daha önce burada oynamisti, yeni-eski Marco’nun takima nasil etki edecegini görmek önemliydi. Kizilyildiz maçini son saniyede kazanmak takimin kendine güveni ve momentum açisindan çok etkiliydi. Ama sezonun basina dönecek olursak, CSKA maçini uzatmaya götürmemeliydik ya da uzatmada kazanmaliydik. Bayern karsisinda 21 sayi öne geçtik ama maçin sonunu getiremedik. Belki orada sezon ve momentum degisecekti. Belki orada kendimize güvenimiz gelecekti'' dedi.

Fenerbahçe'yi çalistirmak bir rüyaydi

Kukoskov, ''Fenerbahçe'yi çalistirmak benim için rüyaydi ve gerçeklesti. O zamanlar bir sözlesmem vardi. NBA'i birakip, Avrupa’ya gelmek geldigim için birçoklari delirdigimi düsündü. Bu benim için yeni bir macera oldu. Heyecan ve meydan okuma ariyordum. Bu yüzden buradayim. Hedefimiz sürekli iyilesmek, gelismek. Biz hâlâ Fenerbahçe’yiz, hâlâ standartlarimiz yüksek. Maçlara sadece sahaya çikmak için çikmiyoruz. Fikstürdeki bir diger Euroleague takimi degiliz. Biz Euroleague tarihinin ve dünyanin en büyük spor kulüplerinden birini temsil ettigimizin farkindayiz. Bu sekilde davranmaliyiz. Her zaman kazanmak için yüzde 100’ümüzü vermeliyiz.  Ama bir hesaplamamiz yok. Öylesine çiktigimiz ve önem vermedigimiz bir mücadele yok. Her maça önem veriyoruz. Kazanabildigimiz kadar maç kazanmak istiyoruz. Çok siki çalisip, daha iyi olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandi. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —