Tarih: 11.04.2021 09:00

KONAK BELEDIYESI, AÇEV EL ELE…

Facebook Twitter Linked-in

Okul öncesi egitime ulasamayan, dezavantajli bölgelerde yasayan, pandeminin de etkisiyle egitim firsatlarindan yararlanmalari daha da güçlesen dar gelirli aileler için Konak Belediyesi ile Anne Çocuk Egitim Vakfi (AÇEV) el ele verdi.

“Anne Bulusmalari” adini tasiyan Konak Belediyesi ile AÇEV arasinda imzalanan protokol çerçevesinde annelere yönelik olarak baslatilan egitim programinin ilk asamasi tamamlandi. AÇEV Egitim Gönüllülerince yürütülen programda; 3-6 yas araligindaki çocuklarinin gelisimini desteklemek ve anne-çocuk arasindaki iletisimi güçlendirmeye yönelik egitimler internet üzerinden, online verildi. Pilot bölge olarak seçilen; Agora, Aziziye, Ballikuyu ve Gültepe mahallerinde, Konak Belediyesi semt merkezleri araciligi ile 3-6 yas araliginda çocugu olan annelere yönelik olarak düzenlenen egitim programi, pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçeklestirildi. 

Anne eliyle çocuklarinin egitimine destek

AÇEV Egitim Gönüllüleri tarafindan ücretsiz olarak yürütülen egitim programinda; okul öncesi egitim alamayan çocuklarin anneleri, çocuk gelisimi konusunda bilinçlendirilirken, annelerin çocuklariyla ev ortaminda kaliteli zaman geçirmesini saglamaya ve annelerin çocuklarina yönelik olumsuz disiplin yöntemlerini en aza indirmeye yönelik egitimler verildi. Haftada bir kez, elli dakika süren çevrimiçi egitimlerde, annelerin çocuklari ile çok daha güçlü iletisim kurmayi ögrenmeleri için uygulamali egitimler de yapildi. Uygulamali egitimlerde kullanilan resim defteri, boya seti, oyun hamuru ve benzeri kirtasiye malzemelerinin içinde bulundugu “Evdeki oyun kutum” egitim seti, AÇEV tarafindan egitim öncesinde programa katilan annelere ulastirildi.

Internet destegi verildi

Dokuz hafta süren egitimin sonunda dijital sertifikalarini alan annelere, çevrimiçi bulusmalarda kullanabilecekleri internet destegi saglandi. Anneler, egitimi veren AÇEV’e ve kendilerini bu egitimle bulusturan Konak Belediye Baskani Abdül Batur’a tesekkür etti. Devam edecek olan “Anne Bulusmalari” egitim programinin ikinci grup çalismalari ile ilgili Konak Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne ait 425 3501 telefondan ayrintili bilgi alinabilir.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —