Konak Belediyesi Kadin Kooperatifi yola çikti

Pandemi nedeniyle kurulus islemleri ertelenen Konak Kadin Girisim Üretim Isletme Kooperatifi resmen açildi. Baskan Batur, Konakli kadinlarin emek ve üretiminin bundan sonra Kadin Kooperatifi güvencesinde oldugu mesajini vererek "Konakli kadinlarimiz a

Ekonomi 14.03.2021 12:40:24 0
Konak Belediyesi Kadin Kooperatifi yola çikti

Konak Belediyesi’nin kurdugu ancak pandemi süreci nedeniyle resmi yazismalari ertelenen Konak Kadin Girisim Üretim Isletme Kooperatifi, Ankara’dan gelen onay ile birlikte resmen faaliyete geçti. Konak Belediye Baskani Abdül Batur’un göreve gelir gelmez kurulmasi için dügmeye bastigi Kadin Kooperatifi’nin hazirliklari pandemi öncesinde tamamlanmisti. Açilisi için gün sayan kooperatifin kurulus çalismalari, pandemi sürecine girilmesiyle ertelense de altyapi hazirliklari hiz kesmeden devam etti. Kooperatifin kurulusunu resmen onaylayan belge ise 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’ne yetisti. Konak Kadin Girisim Üretim Isletme Kooperatifi’nin resmi olarak kuruldugunu müjdeleyen Baskan Batur, “Konak Kadin Girisim Üretim Isletme Kooperatifimizi kurduk. Tüm yasal islemler tamamlandi. Bu, Konakli kadinlarimiz artik daha güçlü demek. Daha çok üretecekler, üretecekleri degerlenecek demek. Kadinlarin emegi kooperatif ile güvence altina alinmis oluyor. Kooperatif çatisi altinda verilecek egitimler ile kadinlar meslek edinip istihdama da katilacak. Biz de Konak Belediyesi olarak her zaman yanlarinda olacagiz” dedi.

Kooperatif ile kadinlar istihdama katilacak 

Konak Kadin Girisim Üretim Isletme Kooperatifi, Konakli kadinlarin haklarini ögrenmesi, dayanisma içinde olmasi ve üretime katilmasinda yol gösterici bir isleve sahip olacak. Klasik anlamdaki elde üretim ve satis modelli kooperatifler yerine Konak Kadin Kooperatifi bünyesinde düzenlenecek mesleki egitimler ile kadinlarin istihdama katilmasi saglanacak. Kooperatif, basta KEDV (Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi) olmak üzere sivil toplum örgütleri ile de isbirlikleri yaparak kadinlarin kendilerini gelistirmelerine katki sunacak. 



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °