Konak zabitasi Atlari kurtardi

Konak Belediyesi, Konak Ilçe Emniyet Müdürlügü Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Polisi (HAYDI) ve Ilçe Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, isçiler Caddesi'ndeki bir binada kaçak kesim yapildigina dair ihbar üzerine ortak bir operasyon düzenledi. Yap

Gündem 23.01.2021 21:44:58 0
Konak zabitasi Atlari kurtardi

Konak Belediyesi Zabita Müdürlügü, kaçak kesim ihbari üzerine Konak Ilçe Emniyet Müdürlügü Çevre, Doga ve Hayvanlari Koruma Polisi (HAYDI) ve Ilçe Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü ile beraber operasyon gerçeklestirdi. Vatandasin sagligi ve gida güvenligi gözetilerek gerçeklestirilen operasyonda, Hilal Mahallesi, Isçiler Caddesi üzerindeki terk edilmis bir binada, yaklasik 80 hayvanin kaçak olarak kesiminin yapildigi tespit edildi. Yapilan denetimde tek toynakli hayvanlarin katledildigi belirlenirken, hayvanlara ait deri ve kesilen uzuvlara, imha edilmek üzere el kondu. Konak Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügüne bagli ekipler deri ve kesilmis parçalari güvenli sekilde tasiyarak imhasi gerçeklestirildi. 


Atlar koruma altinda

Operasyon sirasinda binada bulunan ve kesim için bekletilen bes at, kurtarilarak Izmir Dogal Yasam Parkina gönderilmek üzere yediemine teslim edildi. Hayvanlarin kesiminden sorumlu oldugu tespit edilen ve etleri köpek mamasi yapan fabrikalara para karsiliginda verdigini ifade eden sahsa idari islem uygulanarak para cezasi verildi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °