Konak'a Avrupa'dan büyük ödül

Konak

Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi'nin en prestijli ödülleri arasinda yer alan Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi Partner Ödülü'nü kazandi.

Konak Belediyesi, 47 ülkenin üye oldugu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nden ödül aldi. 2020 yilinda özellikle vatandaslarin yönetimine katilmasinin saglanmasina, demokrasinin vurgulanmasina, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluslariyla isbirligi kurulmasina yönelik çalismalari degerlendirilen Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden Avrupa Yerel Demokrasi Haftasi Partner Ödülü’nü almaya hak kazandi.

Birlikte Konak anlayisi kazandirdi

Tüm dünyanin Kovid-19’la tanisip pandemiyle mücadele etmeye basladigi en zor yil olan 2020’de yapilan çalismalarla ödüle layik görülmekten büyük bir mutluluk duyduklarini dile getiren Konak Belediye Baskani Abdül Batur, “Üstelik 2020 için ana tema ‘Yerel Demokrasi: Güven Insa Etmek’ olarak belirlenmisti. Bu tema altinda yaptigimiz çalismalar degerlendirildi. Bu zaten Konak’ta göreve geldigimiz günden bugüne en önem verdigimiz konulardan biri. Sehrimizi ‘Birlikte Konak’ anlayisiyla yönettigimizi her zaman vurguluyoruz. Vatandaslarimizin güvenine her zaman layik olmaya çalisiyor, hemsehrilerimize bu anlayisla hizmet ediyoruz” diye konustu.

“Önemli bir kilometre tasi”

Ödülün Konak’in özellikle konseye üye ülkelerde taninirligini artiracagini vurgulayan Batur, “Ilçemiz çok ciddi bir turizm potansiyeline sahip; çünkü çok köklü bir tarihimiz, kentimizin dört bir yaninda tarihi yapilarimiz var. Konak’in var olan bu potansiyelini, adini dünyaya duyurmak istedigimizi ve bunu kentsel dönüsümle birlikte ana hedef olarak saydigimizi da daha önce ifade etmistik. Aldigimiz bu ödülün de bu yolda önemli bir kilometre tasi olduguna inaniyoruz” dedi.

Yeni çalismalarin önünü açacak

Konak Belediyesi’ne ödülü, vatandaslarin yönetime katilmasinin saglanmasina yönelik olarak yapilan çalismalar ile sivil toplum kuruluslari ve kamu kurumlariyla olusturulan isbirlikleri getirdi. Ödülün alinmasinda gençlere, dezavantajli gruplara yönelik çalismalar da etkili oldu. Konak Belediyesi, Iklim Krizi Sempozyumu, Demokratik Katilim Çalistayi, Avrupa Hareketlilik Haftasi etkinlikleri gibi birçok çalismada sivil toplum kuruluslariyla birlikte hareket etti. Ödülün yeni hibe programlarinin, proje ortakliklarinin, uluslararasi üyelik ve uluslararasi kardes sehir iliskilerinin kurulmasina, yeni kamu yatirimlari yapilmasina imkân saglamasi bekleniyor.

Ödül töreni ise 26 Subat’ta, pandemi nedeniyle online olarak gerçeklestirecek. Konak Belediye Baskani Abdül Batur törene katilarak, ödülü bizzat alacak.