KONAK'DA 'ASKIDA KURBAN!'

KONAK

Konak Belediyesi'nin baslattigi Askida Kurban kampanyasi ile hayirseverlerin bagisladigi yaklasik 3 bin 500 kilogram kurban eti ihtiyaç sahibi ailelere ulastirildi.

Darda olanin her zaman yaninda olan Konak Belediyesi Kurban Bayrami’nda da yardima muhtaç vatandaslari unutmadi. Baslattigi ‘Askida Kurban’ kampanyasi ile hayirseverler ile ihtiyaç sahipleri arasinda köprü olan Konak Belediyesi, bayram boyunca toplanan yaklasik 3 bin 500 kilogram kurban etini ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulastirdi. Kampanyaya Konak’in yani sira; Urla, Ödemis, Kemalpasa, Karsiyaka, Menderes ve Çesme gibi Izmir’in farkli ilçelerinden hayirseverler destek verdi. Konak Belediyesi’nin dayanisma kampanyasinda bagislanan kurban etleri, destek veren hayirseverlerin evlerine giden görevli personeller tarafindan alindi. Özel araçlarla Konak Belediyesi’nin Asevi’ne getirilen kurban etleri, burada görevliler tarafindan uygun sekilde kesilerek, 1,5 kilogramlik paketler halinde dagitim için hazirlandi. Kurban etleri Konak Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan daha önce tespit edilen yardima ihtiyaçli ailelerin evlerine yine özenle ulastirildi. 

Hem bagisçi hem gönüllü oldular

Askida Kurban kampanyasina destek verenler arasinda Izmir’deki bir elektrik dagitim sirketinde çalisan emekçiler de yer aldi. Sirket çalisanlari el ele vererek, gönüllerinden kopan bagislarla aldiklari 3 kurbanlik koyunu Konak Belediyesi’ne teslim etti. Kampanyaya destek verenlerden bazilari dagitimlara da katilarak, yardimlarin nasil ulastirildigini bizzat görme firsati da buldu. Istanbul’da yasayan ancak bayram dolayisiyla Izmir’e gelen bir hayirsever de, bagisladigi 80 kilogram kurban etinin evlere dagitiminda bizzat gönüllü olarak yer aldi. 

Batur: Konak’ta dayanisma halkamizi büyütüyoruz

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, “Askida Kurban” kampanyasinin beklenenden daha iyi sonuçlandigini belirterek, bagista bulunan tüm hayirseverlere tesekkür etti. Bayramlarin dayanismanin öne çiktigi, paylasmanin verdigi huzurun en fazla hissedildigi zamanlar oldugunu dile getiren Batur, Konak Belediyesi olarak hayirseverler ile ihtiyaç sahipleri arasinda köprü olmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi. Batur, “Konak’ta dayanisma halkamizi büyütmeye devam ediyoruz. Baslattigimiz Askida Kurban kampanyamiza bu yil da büyük destek geldi ve bayram boyunca yaklasik 3,5 ton kurban eti bagisi aldik. Sadece Konak’tan degil, Izmir’in birçok farkli ilçesinden destek veren hemsehrilerimiz oldu. Belediyemiz eliyle kurulan bu iyilik köprüsüne destek olan tüm hayirsever hemsehrilerimize, bayram boyunca evinden, ailesinden uzak kalarak çalisan belediye personeli arkadaslarima sonsuz tesekkür ediyorum” dedi.