Konak'in okullari egitime hazir

Konak

Konak Belediyesi, okullarda yüz yüze egitimin baslamasiyla birlikte egitim ögretim kurumlarinda dezenfeksiyon çalismalarini baslatti. Belediye ekipleri köse bucak sterilizasyonu tamamladiklari egitim yuvalarini ögrenci ve ögretmenler için salgin önlemleri

Kontrollü normallesme sürecine girilmesiyle beraber Izmir’de anaokulu, Ilkokul, ortaokul 8. siniflar ile lise 12. siniflar düzeyinde yüz yüze egitim ögretime geçilirken Konak Belediyesi, dezenfeksiyon çalismalarini egitim kurumlarina yönlendirdi. Tam kadro sahaya çikan Konak Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügüne bagli ekipler, iki vardiya halinde çalisarak egitim yuvalarini ögrenci, ögretmen ve personel için dezenfekte ederek salgina karsi güvenli hale getirdi. Okul bahçesini önce köpüklü su ile yikayan ekipler, sonrasinda okul binasinin içine girerek tuvaletler, merdivenler, siniflar, ögretmen odalari ile idari birimlerde yürüttükleri titiz çalismalar sonucunda okullarin sterilizasyon çalismalari tamamlandi.

Batur, çocuklarimizin sagligi önceligimiz

Belli sinif düzeylerinde okullarda yüz yüze egitime geçilmesiyle ilçe genelinde yürütülen dezenfekte çalismalarini acil olarak egitim kurumlarina yönlendirdiklerini belirten Konak Belediye Baskani Abdül Batur, “çocuklar önceligimiz” dedi. Batur,”Izmir’de yüz yüze egitime baslanmasi yönünde karar alinmasinin hemen ardindan ekiplerimizi egitim kurumlarimiza yönlendirdik. Çocuklarimizin ve tabi ki ögretmenlerimizin, okul personelinin sagligi bizim önceligimiz. Onlarin güvenli bir ortamda egitim ögretim faaliyetlerini sürdürülebilmesi için elimizden gelenin fazlasini yapmaya her zaman haziriz” dedi.