Konakli kadinlara is garantili kurs

Konakli kadinlara is garantili kurs

Konak'ta, Izmir Is Kadinlari Dernegi isbirligiyle kadinlara istihdam saglayacak büyük proje basliyor. Proje ortaklariyla açilisi gerçeklestiren Konak Belediye Baskani Abdül Batur, "Özellikle kadinlarimizin is dünyasinda ve diger ekonomik sikintila

Konak Belediyesi, Izmir Is Kadinlari Dernegi’yle birlikte hazirladigi, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü’nden 71 bin 415 TL hibe almaya hak kazanan “Izmir Birlikte Tasarim ve Üretim Merkezi Projesi’ni, Halil Rifat Pasa Konagi’nda yapilan açilis töreniyle baslatti. Törene Konak Belediye Baskani Abdül Batur’un yani sira Izmir Is Kadinlari Dernegi (IZIKAD) Baskani Betül Sezgin, dernek yönetim kurulu üyeleri, Izmir Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Turgay Esen, ISKUR Konak Sube Müdürü Ibrahim Ay, Konak Halk Egitim Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, projenin ortagi olan Yaman Tekstil’in Genel Müdürü Ilhan Yaman, sivil toplum kuruluslari temsilcileriyle ile Konak Belediyesi meclis üyeleri katildi.

Batur: Projelere açigiz

Konakli 30 kadina, 3 ay boyunca düz dikis, reçme ve overlok makinesi operatörlügü, 10 kadina ise 10 günlük tekstil tasarimi egitimi verilecek projenin açilisinda konusan Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin hemen her çalismayi sivil toplum örgütleriyle birlikte hayata geçirdigine isaret etti. Batur, “Bu hem sivil toplum örgütlerinin hazirladigi projelerin hayata geçirilmesi noktasinda hem de Konak Belediyesi’nin vatandasla ve sivil inisiyatifle bir araya gelmesi noktasinda çok önemli. Simdiye kadar çalismalarimizin yüzde 90’ini sivil toplum örgütlerimizle birlikte gerçeklestirdik” dedi. Projenin hazirlanmasinda ve hayata geçirilmesinde emegi geçen tüm kurum ve kuruluslara tesekkür eden Batur, “Bugün makinelerimiz de geliyor. Bu çok güzel bir çalisma. Özellikle kadinlarimizin is dünyasinda ve diger ekonomik sikintilarinin asilmasi noktasinda yapilacak her türlü çalismaya Konak Belediyesi olarak her zaman destek vermeye haziriz. Kamu kurumu, yerel yönetim, sivil inisiyatif bir araya gelince iste böyle güzel isler ortaya çikiyor. Bu isin siyaseti degil, kentteki insanlara nasil faydali oluruz, kadinlarimiza, gençlerimize, çocuklarimiza nasil faydali oluruz, biz bunun derdindeyiz. Ben bu konuda sivil toplum örgütlerine seslenmek istiyorum: Konak Belediyesi projelere açiktir” dedi.

“Gurur kaynagi”

Içisleri Bakanligi tarafindan açilan 7 projenin üçünü Konak Belediyesi’nin yürüttügüne de dikkat çeken Batur, “Bu da bizim için ayri bir gurur kaynagi. Birlikte Konak anlayisiyla yola çikmistik, ayni anlayisla da yola devam ediyoruz. Hayirli olmasini diliyorum. Her sey gönlümüzce olsun. Moralimizi bozmayalim. Bu iki sene içinde bir göktasi düsmedi, Allah daha beterinden korusun ama belediyeler hiç aksatmadan islerine devam ediyor. Belediyeler hem felaketleri asmaya çalisiyor hem de bu tür projeleri hayata geçirmek için çabaliyor. Halkimizin su anda en büyük istegi moral motivasyon. Bu projeler de moral verecek çalismalardir” diye konustu.

Sezgin: Bu merkez bir temel

Izmir Is Kadinlari Dernegi (IZIKAD) Baskani Betül Sezgin ise “Konak Belediyesi destegiyle olusturacagimiz bu merkezde aslinda bir temel olusturmak istiyoruz. Bu merkezde tekstil ve endüstriyel tasarimla baslayip artirilmis gerçeklikle devam eden, üç boyutlu yazicilarla baski hizmetlerinin sunuldugu hatta yapay zeka uygularini da yanina alip deney merkezi yaratmak istiyoruz. Ihtiyacimiz olan tek sey sürdürülebilir mekanlar, birlikte hareket edebilecegimiz kurumlar ve yol arkadasligi yapabilecegimiz, harika yürekli dostlar. Ve biz Izmir’de çok sansliyiz ki bu degerli kurum ve kuruluslara, kisilere sahibiz” diye konustu.

Esen: Istihdam çok önemli

Izmir Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Turgay Esen de projenin özellikle pandemi döneminde  kadinlara istihdam saglanmasi açisindan çok önemli oldugunu vurguladi. Esen, “Biz bakanlik olarak her zaman yaratici fikirleri açigiz. Kurumsal olarak sizin yaninizdayiz, yaninizda olmak zorundayiz. Sizin gittiginiz yolda destek olabiliyorsak bize ne mutlu. Sivil toplum örgütü vasfi tasiyan sizler gibi derneklerimizin bizlere yol göstermeleri bizim için çok önemli. Konak’ta 1800’e yakin dernegimiz var. Konak, sivil toplum örgütlerinin merkezi. Belediye baskanimizin da geçmisinde sivil toplum örgütü temsilcisi olmasi ve hala devam ettirmesi sivil toplum örgütleri açisindan da önemli bir kazanim” dedi.


 Yaman: Örnek bir proje

Yaman Tekstil’in Genel Müdürü Ilhan Yaman, “Gururla söyleyebilirim ki, toplumsal dayanisma adina örnek bir bir projeyi omuz omuza vererek gerçeklestirebilecegimiz bir ortamdayiz. Yaman Tekstil olarak bu projenin paydasi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Konak Belediyesi, IZIKAD ve Yaman Tekstil olarak yan yana oldugumuz bu proje örnek bir projedir. Yerel yönetim, sivil toplum örgütü ve is dünyasi çalismasidir. Bu açidan sehrimizde gerçeklestirilebilecek tüm projeleri önemsiyoruz ve katki sunmaya haziriz. Bu proje önümüze getirildiginde tereddütsüz katki yapmaya hazir oldugumu belirttik. Yaman Tekstil olarak kadin emekçilerin yogun oldugu bir firma olarak üretime devam etmekteyiz” dedi.

Egitimler 1 Mart’ta basliyor

Izmir Birlikte Tasarim ve Üretim Merkezi Projesi, Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü’nün açmis oldugu hibe programi kapsaminda hazirlandi. Konak Belediyesi ile Izmir Is Kadinlari Dernegi’nin birlikte hazirladigi proje, 71 bin 415 TL hibe almaya hak kazandi. Konak Belediyesi, dernegin basvurucu oldugu projeye, proje ortagi olarak destek veriyor. Bir diger proje ortagi da Yaman Tekstil.

Proje kapsaminda Konakli 30 kadina, 3 ay boyunca düz dikis, reçme ve overlok makinesi operatörlügü, tekstil tasarimi egitimi verilecek. 25-45 yas arasi, en az lise mezunu, issiz ve ISKUR’dan daha önce yararlanmamis kadinlar projeye basvuru yapabilecek. Degerlendirme sürecinin ardindan da seçilen 30 kadinin egitim süreci, 1 Mart’ta, Konak Belediyesi Aziziye Semt Merkezi’mizde baslayacak. 

Kursta maas, sonra is

Konak Halk Egitim Merkezi ve Aksam Sanat Okulu Müdürlügü tarafindan verilecek kurslar, günde sekiz saat olacak. Toplamda 520 saatlik egitim sürecini basariyla tamamlayan kadinlar sertifika almaya hak kazanacak. Ayrica 22-32 yas araliginda üniversite mezunu 10 kadina da 10 günlük tasarim egitimi verilecek. Kurs ortami tüm pandemi önlemleri alinarak düzenlenecek.

Kurslara katilmaya hak kazanan kadinlar Izmir ISKUR Il Müdürlügü tarafindan sigortalanacak ve günlük 35 TL maas alacak. Proje yüzde 30 is garantili olarak uygulanacak. Egitim sürecini basariyla tamamlayan 10 kadin, Yamanlar Tekstil’de ise yerlestirilecek.