Konakli kahveci esnafinin yüzünü güldüren tören

Konak Belediyesi Meclisinde ilçedeki kahveci esnafina verilmesi kararlastirilan nakdi destek, düzenlenen tören ile esnafa teslim edildi. "Esnafla beraberiz, dayanisma içindeyiz, bu süreçten birlikte çikacagiz” sözleri ile esnafin yaninda olmaya devam

Gündem 23.02.2021 15:31:46 0
Konakli kahveci esnafinin yüzünü güldüren tören

Pandemi sürecinde kepenk açamayan ve kisitlamalardan en çok etkilenen esnaf gruplarinin basinda olan kahveci esnafina, Konak Belediyesi Meclis karari ile verilmesi kararlastirilan nakdi destek, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile esnafa teslim edildi. Törene, Konak Belediye Baskani Abdül Batur, CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu, Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskan Vekili Selahattin Arslan, Izmir Kahveciler Esnaf Odasi Baskani Ismail Hakki Kirdi, Konak Belediyesi Esnaf Masasi Baskani Dogan Kiliç, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve kahveci esnafi katildi. Baskan Batur, törende yaptigi konusmada esnafin yaninda yer aldiklarinin bir kez daha altini çizerek, “Her zaman oldugu gibi pandemi sürecinde de esnafimizin yanindayiz, bu sikintili süreci beraberce ve dayanisma içinde asacagiz” dedi. Batur, kahveci esnafina verilen 350’ser TL nakdi destege ek olarak, 150’ser TL degerinde alisveris karti da vereceklerini müjdeledi. Pandemi önlemleri nedeniyle ilçedeki 296’si kahveci, 27’si internet kafe esnafi olmak üzere toplam 323 esnaf arasindan 40 esnafa, destek zarflari sahnede sembolik olarak takdim edildi. Geri kalan tüm kahveci esnafinin nakdi destegi ise banka hesaplarina eksiksiz yatirilacak.

Kirdi: Abdül Batur karinca misali bizim yanginimiza su tasiyor

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konusan Izmir Kahveciler ve Esnaf Odasi Baskani Ismail Hakki Kirdi, yardima degil destege ihtiyaçlari oldugunu ifade etti. Baskan Batur’a esnafin tarafinda yer aldigi için tesekkür eden Kirdi, yangina su tasiyan karinca hikayesini alintilayarak söyle konustu:

“Kahvehaneler bulunduklari mahallenin isigidir. Biz olmazsak o sokak, o cadde karanlik olur. Dikkat edin, mahallenizdeki, sokaginizdaki kahvehane kapaliysa orada isik olmaz. Biz devlete vergi veren, istihdam yaratan bir meslek grubuyuz. Anayasa’da devlet esnafini korur, destekler, diyor. Bizim on bir aydir isyerlerimiz kapali ama bizim yardima degil, destege ihtiyacimiz var. Çok büyük bir yangina küçücük agziyla su tasiyan karincaya sormuslar, ‘ufacik halinle yangini nasil söndüreceksin’ diye. Karinca da ‘yangini söndüremem belki ama tarafim belli olsun’ cevabini verir. Sayin Baskan Abdül Batur da iste bunu söylüyor, ‘tarafim belli’ diyor. Karinca misali bizim yanginimiza su tasiyan Konak Belediye Baskanimiz Abdül Batur’a çok saygi duyuyoruz, esnafla ilgili her sorunda yanimizda oldu, bizi hiçbir zaman geri çevirmedi.”

Arslan: Desteginiz ve cesaretiniz bizim için önemli

Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskan Vekili Selahattin Arslan da Konak Belediye Baskani Abdül Batur’un Narlidere’de görev yaptigi zaman da bir tek esnafa ceza yazmadigini, eskiden beri esnafin yaninda oldugunu vurgulayarak, “Bu süreçte esnaf da, esnaf odalari da çok zor bir dönem yasiyor. Esnafin isi gerçekten zor. Ben Abdül Batur Baskanimizi Narlidere’den de biliyorum, orada da esnafa kapisi yirmi dört saat açikti. Bir tek esnafa ceza yazdigini görmedim. Ben Konak Belediye Baskanimiz Abdül Batur’u ve meclis üyelerini kutluyorum. Tepki alsalar da cesaret gerektiren bir karar verdiler. Cesaretiniz bizim için önemliydi. Desteginiz, gönül almaniz bizim için önemli. Biz de sizinleyiz, biz de sizin yaninizdayiz” dedi.

Batur: Tarafimiz belli, esnafimizin yanindayiz

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, esnafin her zaman yaninda yer aldiklarini bir kez daha hatirlatti ve pandemi sürecini de beraber atlatacaklarini dile getirdi. Esnafin, ülke ekonomisinin en önemli çarki oldugunu ifade eden Baskan Batur, söyle konustu:


“Pandemi hepimizi yakti, kahveci esnafini daha çok yakti. Bu ufak destek ile koca yangini söndüremeyecegimizi biz de biliyoruz ama yaninizda yer aliyoruz. Esnaf zorda, esnaf sikintida. Ama en fazla sikintida olan kahveci dostlarimiz. Esnaf, bu ülke ekonomisinin en önemli çarki ve o çark dönmezse neler oldugunu görüyoruz. Biz, hep esnaf kardeslerimizin yaninda olmaya çalisiyoruz. Pandeminin ilk sürecinde hemen isgaliye almayi biraktik. Kahveci esnafimiza, onlarin yaninda çalisanlara erzak destegi sagladik. Büyük bir yangin var, bugünkü yaptigimiz çalisma da Ismail Hakki Kirdi’nin anlattigi gibi büyük bir yangina karinca kararinca su götürmekti. Her zaman oldugu gibi pandemi sürecinde de esnafimizin yanindayiz, bu sikintili süreci beraberce ve dayanisma içinde asacagiz. Bizim tarafimiz belli, esnafimizin yanindayiz.”

“Esnafimiza bir telefon kadar yakiniz” 

Baskan Batur, esnafa bir telefon kadar yakin olduklarini, kati atik bedelleri konusunun da takipçisi olacaklarini belirtti ve konusmasini söyle sürdürdü:

“Kahvecilerin, esnafin faaliyete geçmesi; ise, asa kavusmasi çok önemli. Kahveler kapaninca kimse oradan geçmiyor, sokak, mahalle issizlasiyor. Bu durum bile kahvecinin isini yapmasinin ne kadar önemli oldugunu gösteriyor. Bundan sonra da gücümüzün yettigince yaninizdayiz. Esnafimiza bir telefon kadar yakiniz. Özellikle kati atik bedelleri ile ilgili de sizin yaninizda olmaya devam edecegiz. Burada büyüksehrin de ilçe belediyelerin de yetkisi yok. Bu konu, kanuni bir düzenleme ile asilmasi gereken bir noktaya dogru gidiyor. Esnaf Odalari Birligi Baskani Zekeriya Mutlu’ya, Ilçe Baskanimiz Çagri Grusçu’ya, Esnaf Masasi Baskanimiz Dogan Kiliç’a tesekkür etmek istiyorum. Konak Belediye Meclisimizdeki tüm gruplara tesekkür ediyorum, tüm parti gruplarinin gönlünün sizlerle olduguna inaniyorum.”

Batur’dan esnafa bir müjde daha

Baskan Batur, kahveci esnafina verdikleri 350’ser TL destegi, 150’ser TL degerinde alisveris kartlari da ekleyerek 500 TL’ye tamamlayacaklarinin da müjdesini vererek esnafa sürpriz yapti. Batur, “Bu 350 TL’yi alisveris karti destegi ile 500’e tamamlayacagiz. Bizim içimizden daha fazla vermek geçiyor. Kahveci esnafimizla, tüm esnafimizla birlikte bu pandemi sürecini atlatacagiz. Her seyin basi saglik. Bugünler geçecek, yine birlikte ayni masada olacagiz, bu süreci beraber asacagimiza inaniyorum” dedi. 




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °