Tarih: 30.08.2021 17:45

KONAK'TA 30 AGUSTOS ÇOSKUYLA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Izmir’de gerçeklestirilen resmi kutlama törenlerinin ardindan 30 Agustos Zafer Bayrami coskusunu Konak halkiyla paylasmak için Gültepe Meydan Parkinda gerçeklestirilen kutlamaya katildi. Gültepelilerden gelen talep üzerine yeniden düzenlenerek halkin hizmetine açilan meydanda yapilan etkinlikte Baskan Batur’un yani sira CHP Parti Meclisi Üyesi ve Izmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu, Iyi Parti Konak Ilçe Baskani Coskun Tatar, Konak Belediye Meclis Üyeleri, CHP Izmir Il Yöneticileri, CHP Konak Ilçe Gençlik ve Kadin Kollari, muhtarlar ve Gültepeliler de yer aldi. Zafer Bayrami coskusunu yasayan Gültepelilere seslenen Baskan Batur, “Bundan sonra Milli Bayramlarimizi hep birlikte meydanlarda ve bize yakisir sekilde kutlayacagiz. Birbirimizle dayanisma içinde olarak ve bayram coskumuzu paylasarak kutlayacagiz” dedi.

Çelenk törenlerinin yeni adresi Gültepe

Gültepe Meydan Parki’nda düzenlenen 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamasi, Konak Belediye Baskani Abdül Batur, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Izmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu ve Iyi Parti Konak Ilçe Baskani Coskun Tatar’in Atatürk Anitina çelenk birakmasi ile basladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan tören konusmalarina geçildi. Törende ilk konusmayi gerçeklestiren CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu, Gültepe Meydan Parkinin bundan sonra birçok Milli bayrama evsahipligi yapacagini ifade ederek, “Bundan sonra Konak Ilçe Baskanligi olarak her Milli bayramda çelenk töreni yapmaya karar verdik. Ilkini de Gültepe’de gerçeklestirdik. Gültepeliler bundan sonra birçok Milli bayrama coskuyla ev sahipligi yapacak. Bunun gerçeklesmesinde Belediye Baskanimiz Abdül Batur’un böyle bir meydani bize kazandirmasi,  piril piril bir Atatürk Anitina olusturulmasi ve bu parkin hazirlanmasinda büyük emegi var. Bu bayramin burada kutlanabilmesi için çok büyük emek harcadi” diye konustu. Grusçu, “Özgürlük ve bagimsizligi karakteri sayan, millet egemenligine gönülden bagli Büyük Atatürk ve silah arkadaslarini saygiyla aniyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimizi yürekten kutluyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Tarihin dönüm noktasi

Grusçu’nun ardindan kürsüye çikan Iyi Parti Konak Ilçe Baskani Coskun Tatar da 30 Agustos’un Türk Milletinin sanli tarihinde büyük bir dönüm noktasi oldugunu vurguladigi konusmasinda “30 Agustos Türk Milletinin sanli dönüm noktasidir. Bu zafer, vatan topragi isgal altinda bulunan bir milletin azimle, inançla, kararlilikla ve büyük bedeller ödeyerek kazandigi ve yedi düvele gösterdigi bir zaferdir. Yüce Atatürk’ün Türk Milletinin ordusu ile birlikte kahramanligin destanini yazdigi kahramanlik destanidir 30 Agustos” ifadelerine yer verdi.

Batur:  Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edecegiz

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, bayram coskusunu daha da yükselten konusmasinda Mustafa Kemal Atatürk’e ve basta cumhuriyet olmak üzere biraktigi emanetlere her zaman sahip çikacaklarini bir kez daha vurgulayarak sunlari söyledi:

“Bugün, Baskomutanimiz, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettigi en önemli zaferlerden olan 30 Agustos Zafer Bayrami. Zaferin neticesinde de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, en büyük kazanimimiz olan Cumhuriyeti bize emanet etti. 30 Agustos Zaferi’miz olmasaydi bugün cumhuriyet olmazdi, kadin haklari olmazdi, özgür ve demokratik ortam olmazdi. 2 bin 400 kilometre ileride, Afganistan’da yasananlari görüyorsunuz. Bu yasananlari görünce Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir önder, ne kadar iyi bir lider oldugunu hepimiz görüyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk, cumhuriyeti bize ileriye yürüyelim diye emanet etti. Biz de geri dönmeyecegiz, ileriye gidecegiz. Biz kararliyiz, 2023’te Mustafa Kemal Atatürk’e ve bize emanet ettigi cumhuriyete en güzel sekilde sahip çikacagiz. Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edecegiz.”

Çocuklara müjde

Gültepe Meydan Parkindaki etkinlikte, meydanin yeniden düzenlenmesi ile çocuklarin oyun parkina kavustugunu ifade eden Baskan Batur, çocuklarin sicaktan ve yagmurdan etkilenmemesi için bir de gölgelik yapacaklarinin müjdesini verdi ve “Gültepe bölgesi ve bu bölgeler bizim bu dönem en fazla hizmet üretmeye çalistigimiz, beraber olmaya çalistigimiz, yol yürüdügümüz kardeslerimizin oturdugu bölgeler. Bu parki, göreve ilk geldigimizde muhtar arkadaslarimiz göstermisti. Çocuklarimizin oynayacagi güzel bir alan maalesef yoktu bölgede. Simdi çocuklarimiz bakin ne güzel oynuyorlar. Ama çok sicak günlerden geçiyoruz ve buraya,  çocuklarimiz hem günesten hem yagmurdan korunsun diye güzel bir gölgelik hazirlatiyoruz” dedi.  

“Atatürk, silinmeye çalisildikça büyüyor”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Izmir Milletvekili Ednan Arslan da Nazim Hikmet Ran’in Kuvayi Milliye Destani’ndan dizlerle basladigi konusmasini su sözlerle sürdürdü:

“Iyi ki yüz yila damgasini vuran bir liderimiz var, iyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz, iyi ki kanimizin son damlasina kadar onun kurdugu cumhuriyeti korumak için hep birlikteyiz. Ne mutlu bize. Ey Büyük Atatürk, varsin gafiller 30 Agustos’ta anmasinlar. Onlar adini silmeye çalistikça, sen büyüyorsun.”

Bayram coskusu hep birlikte yasandi

30 agustos Zafer Bayrami coskusunun doyasiya yasandigi kutlamada bol bol “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” slogani atildi. Gültepeliler, bayram coskusunu halaylarla yansitirken etkinlik Izmir Marsi’nin hep bir agizdan söylenmesiyle son buldu. Günün anisina, bölge muhtarlari ile birlikte toplu fotograf çekimi de unutulmadi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —