Tarih: 09.05.2021 15:17

Konak'ta dayanisma adim adim büyüyor

Facebook Twitter Linked-in

Konak Belediyesi’nin, Ramazan ayinda ihtiyaç sahibi ailelere sicak yemek, gida kolisi ve çocuklara bayramlik giysi ulastirmak için baslattigi kampanyalara hayirsever vatandaslarin ilgisi büyük oldu. Konak’ta hayirseverler ile ihtiyaç sahipleri arasinda köprü kuran ve dayanismansin en güzel halinin yasandigi “Paylasmak Güzeldir” ve “Bir Bayramlik Bir Mutluluk”  kampanyalarinda bugüne dek 5000 aileye gida kolisi, 3000 çocuga da bayramlik kiyafet ulastirildi. Ayrica her gün 500 aileye de belediyenin asevinde hazirlanan iftar menüsü ulastiriyor. Konak Belediyesi hayirsever vatandaslarin destegi ile her gün biraz daha büyüyen kampanyalarla binlerce aileye destek oluyor. 

Her gün 3 çesit sicak yemek

“Paylasmak Güzeldir” kampanyasina vatandaslar gerek gida malzemesi yardimi yaparak gerekse gida kolisi alarak katkida bulunuyor. Kampanya kapsaminda vatandaslardan gelen gida malzemeleri belediyenin asevinde usta asçilar tarafindan hijyen kurallarina uyularak, titizlikle pisiriliyor. Her gün 3 çesit yemek, taze taze pisirilerek ihtiyaç sahibi oldugu belirlenen ailelere sefertaslari içinde sicak sicak servis ediliyor. Pandemi önlemleri nedeniyle yapilamayan kalabalik iftar sofralari yerine Konak Belediyesi Asevinde hazirlanan iftarliklar her gün 500 aileye ulastiriliyor. Öte yandan, hayirsever marketlerde hazir halde satisa sunulan gida kolileri ile de kampanyaya destek veriyor. Vatandaslardan gelen koliler de yine her gün ihtiyaç sahibi vatandaslarin evlerine belediye görevlilerince teslim ediliyor.

Çocuklara yepyeni bayramliklar

“Bir Bayramlik Bir Mutluluk” kampanyasi ise çocuklarin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Simdiye kadar bagisçilarin destegi ile 3000 Konakli çocuga bayramliklari ulastirilirken,  çocuklara bayram sevincini erken yasatan kampanyaya ilgi her geçen gün büyüyor. Gelen her kiyafet, bir çocugun daha yüzünü güldürüyor. 

Kesintisiz hizmet

Konak Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, 29 Nisan - 17 Mayis tarihlerini kapsayan kapanma döneminde de çalismalarini kesintisiz sürdürüyor. Her iki kampanyanin da sorunsuz sürdürülebilmesi için seferber olan müdürlük çalisanlari kapanma döneminde de ailelere iftar yemeklerini, çocuklara bayramliklarini ulastirmaya devam ediyor. Belediyenin sosyal medya hesaplarinda da duyurusu yapilan kampanyalara destek vermek isteyen hayirsever vatandaslar,  mesai saatleri içerisinde (0232) 425 04 34 numarali telefonu arayarak kampanyaya katilim ile ilgili detayli bilgiye ulasabiliyor. 






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —